Ανακοινωσεις:

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Σύντροφε Παπανικολάου δεν μας τα λες καλά…


Για δεύτερη φορά η παράταξη και ο επικεφαλής μας δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, δέχεται αήθη επίθεση από τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου. Η πρώτη ήταν όταν δημοτικός του σύμβουλος χαρακτήρισε την πόλης μας ως.... “Πουλί” προσβάλλοντας τα ιερά σύμβολα των προγόνων μας.
Τώρα θίχτηκε ο ευαίσθητος “σύντροφος” κ. Παπανικολάου διότι ο Γ. Κωνσταντάτος είχε το “θράσος” να τον ψέξει επειδή ήρθε να υπερασπιστεί τον συνοδοιπόρο του και συναγωνιστή του Χρ. Κορτζίδη, ως βασικός του μάρτυρας στην δίκη που καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση ως κοινός συκοφάντης.
Να ξεκαθαρίσουμε πως, η συγκεκριμένη επιστολή εκφράζει όλους εμάς (στελέχη της παράταξης, δημοτικούς συμβούλους), που πολεμήσαμε τις λαϊκίστικες πολιτικές τύπου “Κορτζίδη”, που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Παπανικολάου και επέλεξε να στηρίξει στο δικαστήριο.
Εκείνους δηλαδή, που διαδήλωναν το 2012-2014 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ως “Αγανακτισμένοι” ενάντια στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον - ανάμεσα και σε πολλούς άλλους χαρακτηρισμούς - ως “Γερμανοτσολιά”, δηλαδή προδότη της Ελλάδας.
Με μία ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου προσπαθεί να εξηγήσει τους κοινούς στόχους και τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τον συκοφάντη “σύντροφό” του, πρώην δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη. Παράλληλα προσπαθεί να πλήξει ανεπιτυχώς τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο, ο οποίος έχει μακρά και πετυχημένη αυτοδιοικητική πορεία.
Ας δούμε λοιπόν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου πίσω από το γυαλιστερό περιτύλιγμα της πολιτικής του καριέρας.
Ανακρίβεια πρώτη στην ανακοίνωση του:
“Ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης προτείνει και μεθοδεύει τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων στα όρια μεταξύ Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης!
Η μόνη προφορική ενημέρωση που είχε, όπως παραδέχτηκε στο δικαστήριο, ήταν από τον κ. Φλαμπουράρη. Στο δικαστήριο δεν κατέθεσε ούτε ένα επίσημο έγγραφο ή σχέδιο. Παραδέχτηκε επίσης, ότι δεν είχε ούτε προφορική επιβεβαίωση σχετικά, από τον πλέον αρμόδιο να του απαντήσει, τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Αναπαρήγαγε φημολογίες σε αγαστή συνεργασία με τον σύντροφό του Χρ. Κορτζίδη για να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για τα σκουπίδια.
Ανακρίβεια δεύτερη στην ανακοίνωση του:
“Χθες κλήθηκα (στο δικαστήριο) να καταθέσω σχετικά με την πρόθεση του όμορου Δήμου να δημιουργήσει την εγκατάσταση αυτή.”
Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, δεν μίλησε μόνο για τον σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά πήρε σαφέστατη θέση υπέρ του συντρόφου του, πρώην δημάρχου Χρ. Κορτζίδη καθώς, χαρακτήρισε το συκοφαντικό δημοσίευμα, που λοιδoρούσε τον συνάδελφό του Γιάννη Κωνσταντάτο, ως “μη άξιο μηνύσεως”, λέγοντας ότι, και αυτός κατά καιρούς έχει δεχτεί συκοφαντικά δημοσιεύματα, χωρίς να προσφύγει δικαστικά. Απόλυτα ψευδές φυσικά, καθώς ο δήμαρχος Γλυφάδας έχει μηνύσει πολλές φορές τοπικό εκδότη για συκοφαντικά δημοσιεύματα.
Προφανώς η φράση “Ζημιώνει το δήμο για χατήρι επιχειρηματία”, κατά την άποψη του δημάρχου κ. Παπανικολάου, δεν θα έθιγε την αξιοπρέπειά του. Γιατί άραγε…; Οι δικαστές όμως, είχαν διαφορετική άποψη.
Ανακρίβεια Τρίτη στην ανακοίνωση του:
“…όταν έχεις διαρρήξει για άγνωστους λόγους μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Γλυφάδας-Ελληνικού/Αργυρούπολης - Αλίμου (ενώ οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου συνεχίζουμε αρμονικά)”
Εμείς δεν έχουμε διαρρήξει καμία συνεργασία. Το αντίθετο μάλιστα. Με την επίσημη θέση μας στην κυβέρνηση εγγράφως ζητήσαμε να γίνει εντός του αεροδρομίου, κοινός σταθμός διαχείρισης Απορριμμάτων και για τους τρεις Δήμους.
Όμως, διαρρήξαμε τις σχέσεις μας, αναφορικά με τις διεκδικήσεις στα οφέλη της επένδυσης.
Αυτό συνέβη διότι οι δήμαρχοι κ.κ. Παπανικολάου και Κονδύλης αμφισβητούν τα γεωγραφικά μας όρια και απαιτούν να μοιραστούμε τα μελλοντικά έσοδα από την επένδυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά και χωροταξικά όρια της πόλης μας, “ισότιμα”.
Δεν αναγνωρίζουν τα διοικητικά όρια μας του δήμου μας και θα έπρεπε ο Γ. Κωνσταντάτος να τους χειροκροτήσει γι’ αυτό. Με ανιστόρητους δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κοινό μέτωπο. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η αγαστή συνεργασία των κ.κ. Παπανικολάου και Κορτζίδη, ενάντια στον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κωνσταντάτο, αφού όσα λιγότερα κερδίσει από την επένδυση του Ελληνικού για την πόλη του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, τόσο δικαιωμένοι θα νιώσουν.
Ανακρίβεια Τέταρτη στην ανακοίνωση του:
“…Όταν έχεις ξεκινήσει την πολιτική σου καριέρα ως «σύντροφος» και συνεργάτης του καταδικασθέντος για μίζες Τάσου Μαντέλη”
Επέλεξε να απομονώσει ανάμεσα στο πλούσιο του βιογραφικό (τρία πανεπιστημιακά πτυχία, 20 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών κ.α) την 2μήνη πρακτική που έκανε, όπως δεκάδες άλλοι φοιτητές πριν πάρουν το πτυχίο τους και βγουν στην ιδιωτική αγορά εργασίας, στο γραφείο του πρ. υπουργού Τ. Μαντέλη.
Λάσπη στον ανεμιστήρα και δημιουργία εντυπώσεων. Προφανώς, η στενή του φιλία με τον σύντροφό του Χρ. Κορτζίδη αποδίδει καρπούς.
Αντίθετα με τον διαδρομιστή στα πολιτικά γραφεία με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ (8 χρόνια), και “διορισμένου” ευρωβουλευτή (5 χρόνια), κ. Παπανικολάου, ο Γ. Κωνσταντάτος έδινε τα διαπιστευτήριά, του επί 20 χρόνια, στον ιδιωτικό τομέα σε τομείς υψηλής ευθύνης.
Μήπως μπορείτε κ. Παπανικολάου να δώσετε στην δημοσιότητα τα δικά σας ένσημα στον ιδιωτικό τομέα πριν στάξετε χολή για κάποιον, που απλά δεν γίνεται να συγκριθείτε; Πού έχετε ακριβώς εργαστεί;
Ανακρίβεια Πέμπτη στην ανακοίνωση του:
“…την επένδυση στο Ελληνικό την οποία υποστηρίζουμε”
‘Οτι ο Γιώργος Παπανικολάου στηρίζει την επένδυση του Ελληνικού, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η αλήθεια είναι, ότι ο κ. Παπανικολάου, τους τελευταίους μήνες, έγινε όψιμος υποστηρικτής της επένδυσης.
Το 2015, χαιρέτησε την μεγάλη εκδήλωση κατά της επένδυσης του Ελληνικού, που διοργάνωσε ο συκοφάντης σύντροφός του Χρ. Κορτζίδης και παρουσία της πρώην υπουργού κας Βαλαβάνη, του δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη και άλλων πολιτικών της αριστεράς, δήλωσε ότι με το σύντροφό του Χρ. Κορτζίδη τον συνδέουν κοινοί αγώνες για το Ελληνικό, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά τους.
Ο Χρ. Κορτζίδης κατά την διάρκεια των αγώνων του στις πλατείες εκείνης της περιόδου όπου έκλεινε τον δήμο και κατέβαζε τα πούλμαν στο Σύνταγμα για να υποστηρίξει τις διαδηλώσεις, που είχαν ως κεντρικα συνθήματα που χαρακτήριζαν τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και όσους ασχολήθηκαν με την επένδυση του Ελληνικού, όπως ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Χατζηδάκης και άλλα στελέχη της αριστεράς ως “Γερμανοτσολιάδες”, ξεπουλημένους στα συμφέροντα και πολλά άλλα. Ο κύριος Παπανικολάου όμως ήταν στις Βρυξέλλες τότε και ίσως τα λησμόνησε.
Ρωτάμε, είναι λογικό ο χαρακτηρισμένος ως “Καραμανλικό” στέλεχος της ΝΔ κ. Παπανικολάου, να αναφέρει ότι σέβεται τους αγώνες του υβριστή της κυβέρνησης Σαμαρά, Χρ, Κορτζίδη; “O νοών νοείτω”.
Στις 5 Ιουνίου του 2016, στην Κυριακάτικη εφημερίδα Real News φιλοξενούνται δηλώσεις του κ. Παπανικολάου ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη, δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να μπλοκάρουν την συγκεκριμένη επένδυση, αμφισβητώντας τη διαδικασία και το τίμημα του διαγωνισμού, θέματα που είχαν κριθεί αμετάκλητα, από τα υψηλότερα θεσμικά όργανα του κράτους (π.χ. ελεγκτικό συνέδριο).
Προφανώς, και τότε ο κ. Παπανικολάου “στήριζε” την επένδυση. Ο ορισμός του “πολιτικού οπορτουνισμού”. Λαϊκά, “όπου φυσάει ο άνεμος” και ιδίως αναλόγως με του που το πάει η Κυβέρνηση.
Αντιθέτως ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, από την αρχή κρατάει θετική στάση απέναντι στην επένδυση, με όρους και προϋποθέσεις, χωρίς πισωγυρίσματα. Το έχει αποδείξει με συνεπή αγώνα και γι’ αυτές του τις απόψεις δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από αναρχικούς μέσα στο Δημαρχείο του. Ο λαλίστατος σύντροφος Παπανικολάου μπορεί να μας αναφέρει ένα ελάχιστο δείγμα δικής του προσφοράς στην πολιτική στήριξη της Επένδυσης του Ελληνικού;
Καλούμε τον κ. Παπανικολάου να ασχοληθεί με τον Δήμο του και με όσα έρχονται στο μέλλον και όχι με την υπεράσπιση της πολιτικής “Κορτζίδη”, γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Υ.Σ.: Δεν είναι τυχαίο ότι βασικός μάρτυρας του Γ. Κωνσταντάτου στο δικαστήριο ήταν ο εμβληματικός δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης. Μήπως κ. Παπανικολάου έχετε να προσάψετε τίποτα και σε εκείνον; Εμείς θα λέγαμε δείξε μας τον φίλο σου να σου πούμε ποιός είσαι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου