Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

To Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι γεγονός



Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή το βράδυ, 17-10-2014, το 1ο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο που υλοποίησε, όπως είχε υποσχεθεί, σε χρόνο ρεκόρ σε Ισόγειο μισθωμένο χώρο της Λεωφ. Αργυρούπολεως 94-96.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος είπε τα εξής:   

«Σήμερα αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, γιατί ως Διοίκηση λίγων μόλις εβδομάδων υλοποιήσαμε, ως πρώτα βασικό και αναγκαίο έργο, τη δημιουργία του 1ου Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, που στόχο έχει να εξυπηρετήσει 250-300 οικογένειες κάθε μήνα.

»Δεν μπορούσαμε να είχαμε βάλει άλλο έργο μπροστά, αφήνοντας έτσι αβοήθητες τις οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη από την αγάπη μας και την αγάπη του κόσμου για να μπορέσουν να σταθούν όρθιες σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας.

»Ο χώρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας, όπως όλοι θα διαπιστώσετε, είναι ένας ζεστός, ανθρώπινος και καλά οργανωμένος χώρος, στον οποίο η Κοινωνική Υπηρεσία μας θα διαθέτει δωρεάν τα είδη καθημερινής διατροφής και ανάγκης στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση.   


»Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει, αν κάποιοι δεν είχαν τρέξει εθελοντικά και δεν είχαν δουλέψει και ασχοληθεί ζεστά μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία μας, την Διευθύντρια και τα στελέχη της. Ολους τους ευχαριστώ θερμότατα.

»Πρέπει να σημειώσουμε, ότι αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν χρηματοδοτείται από τον, έτσι κι αλλιώς, φτωχό Προϋπολογισμό μας, άλλα από Επιχειρήσεις και ιδιώτες της περιοχής του δήμου, που παρευρίσκονται σήμερα εδώ, από τους οποίους ζητήσαμε και εξασφαλίσαμε μηνιαίως μία μεγάλη ποσότητα τροφίμων, ως δείγμα ανταπόδοσης αυτών των επιχειρήσεων στην κοινωνία που τόσα χρόνια τους στηρίζει.

»Τους ευχαριστώ και αυτούς, έναν - έναν ξεχωριστά, σημειώνοντας ότι τα ονόματά τους, έχουν ήδη αναρτηθεί σε πίνακα στην είσοδό του Παντοπωλείου μας. Ευχόμαστε, αυτός ο πίνακας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

»Θέλω όμως να προσθέσω κάτι για τους δημότες μας από το Ελληνικό. Είχαμε εξαγγείλει ότι Κοινωνικό Παντοπωλείο μας ότι θα στεγαστεί στο δημοτικό χώρο της οδ. Τριπόλεως 16, που βρίσκεται στο όριο των δύο κοινοτήτων μας. Αυτό όμως δεν κατέστη τελικά δυνατόν, γιατί οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το χώρο αυτό παράνομα, δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει από εκεί.

»Να έχουμε λίγο υπομονή, μιας και ο χώρος αυτός θα επιστραφεί οπωσδήποτε στον Δήμο, ακόμη και με χρήση κάθε νόμιμου μέσου, ώστε να διαμορφωθεί και να χρησιμοποιηθεί, είτε ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, είτε για άλλες δημοτικές κοινωνικές δομές που πρόκειται να δημιουργήσουμε. 

»Τελειώνοντας, θέλω να ευχηθώ να κλείσουμε γρήγορα το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας, διότι κόσμος μας θα έχει βρει πλέον δουλειές και θα μπορεί και πάλι να στηθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις. Οσο όμως αυτή η βαθειά κρίση συνεχίζεται, αυτός εδώ ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα αρωγός κοντά στους ανθρώπους, πρώτιστα και πάνω από όλα. 

»Ευχαριστώ, εκτός της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όλους τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που επίσης δούλεψαν για το έργο αυτό και εύχομαι από καρδιάς το 1ο Κοινωνικό Παντοπωλείο μας να είναι ευχάριστο, ωφέλιμο και λειτουργικό για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη της στήριξής μας.

»Σας ευχαριστώ όλους για την εδώ παρουσία σας» κατέληξε καταχειροκροτούμενος. 

Η  Δ/ντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Βάσια Κασανίδου ευχαρίστησε ονομαστικά το προσωπικό της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και όλους τους φορείς που δούλεψαν και πρόσφεραν είδη για την ενίσχυση της δομής του Κοινωνικού παντοπωλείου και, τέλος, τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας κ. Κώστα Μηνόπουλο. 

Ο παριστάμενος στην εκδήλωση Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρ. Κονδύλης, είπε τα εξής:

«Καλορίζικο να είναι το 1ο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Το πρώτο εντυπωσιακό που είδα, είναι ότι η νέα Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να δημιουργήσει αυτό το πανέμορφο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το δεύτερο είναι, το ποσό ζεστό και άρτια οργανωμένο και περιποιημένο είναι και το τρίτο είναι, αυτό που είπε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, την ευχή που έδωσε, σύντομα να μην το χρειαζόμαστε πια.

»Και επειδή ο νέος Δήμαρχος είναι πολύ δραστήριος, όπως και η νέα δημοτική αρχή που δουλεύσει με πολύ κέφι, είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν το καλύτερο στους δημότες του Ελληνικού-Αργυρούπολης».

»Καλορίζικο και πάντα υγεία, πάντα δημιουργία και πάντα έμπνευση να έχεις φίλε Γιάννη»
Στο τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Μηνόπουλος, η Δ/ντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Κασσανίδου και ο Δημάρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, και ο κόσμος εισήλθε στο χώρο του Παντοπωλείου παραδίδοντας στα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου τις σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης που έφερε μαζί του.  


Στην τελετή των εγκαινίων παρίσταντο επίσης o Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας, κα Καυκά, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Γλυφάδας, κ. Γ. Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Τσαρπαλής, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και Πρόεδροι, ή εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του ενιαίου Δήμου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου