Ανακοινωσεις:

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Kωνσταντάτος: Αν ήθελαν, το Ελληνικό θα είχε ξεκινήσει. Δεν ενδιαφέρομαι για την κεντρική πολιτική. Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος το 2019



Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στην Εφημερίδα "Τα Νέα" ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και επικεφαλής της παράταξης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, λέγοντας τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η επένδυση στο Ελληνικό «κάνει» λίγο σαν το γεφύρι της Αρτας, ε; Προσωπικά δεν πιστεύω στις κατάρες. Αυτό που ετοιμάζεται είναι μια σπουδαία επένδυση, πολύ σημαντική για την εθνική οικονομία, για την τοπική κοινωνία, αλλά και τη χώρα γενικότερα. Εχω μιλήσει πάρα πολλές φορές για τα τεράστια οφέλη που θα υπάρξουν για όλους μας όταν με το καλό ολοκληρωθεί. Απαιτούνται βέβαια σύνεση και μέτρο.

Ολα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, να γίνουν με τον σωστό τρόπο. Ομως η αλήθεια είναι ότι οι καθυστερήσεις είναι πάρα πολλές και μεγάλες - τόσο εξαιτίας της γραφειοκρατίας όσο και εξαιτίας της ιδεοληψίας της σημερινής κυβέρνησης, η οποία διατηρείται ακόμα σε συγκεκριμένους κύκλους. Το ευτυχές είναι ότι παρ' όλα αυτά η επένδυση συνεχίζει να προχωρά, έστω και με αργά βήματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Οταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ο όμιλος της L Development κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει την επένδυση, η οποία ανέρχεται σε 8 δισ. ευρώ - παρακαλώ, προσέξτε το νούμερο.
Περιλαμβάνει την κατασκευή εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων και ενός τεράστιου πάρκου 2.500 στρεμμάτων. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την περιοχή: θα χτιστούν νέες κατοικίες, θα ανοίξουν νέα καταστήματα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας και κατά την εκτέλεση του έργου και αργότερα, σε βάθος χρόνου. Και ο δήμος βέβαια που φιλοξενεί την επένδυση θα έχει επίσης πολλά έσοδα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με σύνθημα εναντίον της επένδυσης. Στην πρώτη της περίοδο, όπως όλοι ξέρουν, την είχε παγώσει εντελώς. Στη συνέχεια την ξεπάγωσε, μόνο αφότου κατέστη μνημονιακή υποχρέωση, και σειρά πήρε η γραφειοκρατική διαδικασία από την οποία πρέπει υποχρεωτικά να περάσει, δηλαδή κατά βάση από το δασαρχείο και την αρχαιολογική υπηρεσία - με αποτέλεσμα ακόμα να περιμένουμε.

Αν η κυβέρνηση είχε από την αρχή πάρει ζεστά το έργο, αυτό θα είχε ξεκινήσει σήμερα. Δεν θα υπήρχαν τόσες καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το Ελληνικό έχει αρχαία, είναι ένας αρχαίος δήμος. Δεν τα ανακαλύψαμε τώρα. Η ουσία είναι ότι τα τελευταία 75 χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως αεροδρόμιο - και για να συμβαίνει αυτό, από κάτω αρχαία δεν υπήρχαν. Σαφώς υπάρχουν πολλά και διάφορα μνημεία περιμετρικά του αεροδρομίου, τα οποία ήδη προστατεύονται, καθώς έχουν βρεθεί ακόμα και τάφοι.
Εντός όμως του συγκεκριμένου χώρου αρχαία δεν υπάρχουν.

Πρέπει να πάτε να ρωτήσετε εκείνους που διατείνονται το αντίθετο να σας πουν πού τα ανακάλυψαν και τι ακριβώς βρήκαν. Δεν ξέρω τι απάντηση θα προκύψει από τη νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ. Ομως, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, αν τελικά η απάντηση είναι αρνητική, ο επενδυτής θα αποχωρήσει, με ό,τι συνέπειες για όλους τους εμπλεκομένους.

Το αεροδρόμιο ανήκει, χωρογραφικά και χωροταξικά, κατά 90% στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Μέσα στο αεροδρόμιο έχουμε πάρα πολλές υπηρεσίες του δήμου και περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας καλέσει για να μας πει τι θα γίνει με τη μετακίνησή μας, αν τελικά γίνει η επένδυση. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν πού θα πάμε και ποιος θα πληρώσει γι' αυτό. Εχω στείλει επιστολές και ακόμα δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με την εγκατάσταση σταθμού απορριμμάτων κοντά στο ρέμα της Ευρυάλης, οφείλω να διευκρινίσω πως δεν υπάρχει καμία διαμάχη με τον Δήμο Γλυφάδας.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας είπε ψέματα στους κατοίκους του δήμου του, καθώς ο ίδιος έχει τα σκουπίδια του μέσα στα σπίτια της περιοχής, σε μια παράνομη χωματερή δίπλα στο γκολφ, δίπλα στο γήπεδο της Γλυφάδας.

Δημιούργησε μια τεχνητή ένταση χωρίς λόγο, διότι ήθελε να παραπληροφορήσει προς μια κατεύθυνση που εξυπηρετεί τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες. Με τον Δήμο Γλυφάδας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, διεκδικούμε από κοινού με όλους τους δήμους μέσα στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο της επένδυσης, να γίνει ο σταθμός διαχείρισης απορριμμάτων, επομένως ό,τι άλλο διακινείται εκ του πονηρού.

Δυστυχώς ο κ. Παπανικολάου εξυπηρετεί τη μικροπολιτική και πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει γιατί το κάνει, όχι εγώ.

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ 2019...
Εξελέγην δήμαρχος ως ανεξάρτητος, με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Εφυγα από το ΠΑΣΟΚ από το 2010. Εχω καταθέσει την κομματική μου ταυτότητα και δεν συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια.

Κάποιοι κύκλοι άφησαν να διαρρεύσει το ενδεχόμενο να με προτείνουν για υποψήφιο πρόεδρο του νέου φορέα στον χώρο του Κέντρου, πράγμα το οποίο δεν δήλωσα ποτέ, δεν το επιθυμώ και δεν το επιδιώκω.

Δεν σκέφτομαι τίποτα πέρα του να είμαι υποψήφιος δήμαρχος ξανά το 2019. Παρ' όλα αυτά παρακολουθώ τις διεργασίες που γίνονται στο Κέντρο, τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι. Είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής δημοκρατίας δεκαετίες τώρα. Είναι πολύ σημαντικό, επομένως, να συσταθεί και να ανασυγκροτηθεί. Εύχομαι να γίνει με σωστούς όρους - είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά βλέπω θετικά το βήμα που πάει να γίνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου