Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Ελληνικού - Αργυρούπολης"




Περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, δεν μπορεί κανείς παρά να παρατηρήσει τα άδεια έως και παραμελημένα καταστήματα, που κάποια άλλη εποχή έσφυζαν από ζωή και παλμό. Καταστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δίνουν ενέργεια στην πόλη μας, αλλά αντιθέτως δημιουργούν μια μουντή ατμόσφαιρα μιζέριας και αντικατοπτρίζουν την σημερινή κατάσταση της Χώρας μας. Μιζέρια και αποστροφή από την επιχειρηματικότητα που τόσο ανάγκη έχει τόσο το Ελληνικό και η Αργυρούπολη, όσο και η Χώρα ολόκληρη. 

Άλλωστε η Ελλάδα, ανέκαθεν βασιζόταν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτές είναι που δίνουν πνοή στην οικονομία και στην ανάπτυξη της Χώρας μας.

Την τελευταία τριετία, επί δημαρχίας Γιάννη Κωνσταντάτου, Η πόλη μας έχει πάρει μια ανάσα ζωής, δημιουργικότητας και αναπτυξιακής προοπτικής. 

Ωστόσο, η παράταξη της Ενωμένης Πόλης, μέσω του Τομέα Επιχειρηματικότητας, όντας σε διαρκή επαγρύπνηση, με την εκκίνηση της φθινοπωρινής περιόδου, έρχεται να καταθέσει προτάσεις, προκειμένου να υπάρξει άμεση ανάταση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και να προωθηθεί τόσο η συνοχή στην πόλη μας, όσο και η στήριξη των καταστημάτων στην περιοχή μας. Επίσης, ανάπτυξη σημαίνει άνοιγμα νέων επιχειρήσεων και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε αυτό το κομμάτι.

·       Υποστηρίζουμε πλήρως την επερχόμενη υλοποίηση του μέτρου Ελεγχόμενης Στάθμευσης, σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να υπάρχει διαρκής κινητικότητα, αλλά και απρόσκοπτη πρόσβαση στα καταστήματα.

·         Σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια Ελληνικού & Αργυρούπολης προτείνουμε την έκδοση Κάρτας Δημότη, με την επίδειξη της οποίας οι Δημότες θα απολαμβάνουν έκπτωση από τα συμβεβλημένα σε αυτή καταστήματα των περιοχών μας.

·         Δημιουργία ιστοσελίδας, μέσω της οποίας θα μπορούν τα καταστήματα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να ενημερωθούν για οικονομικά, φορολογικά και νομικά θέματα και μεταβολές (ενημέρωση έκδοσης προστίμων, έκδοση νέων διατάξεων, κτλ). Επίσης, μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας θα μπορούν να διαφημιστούν και να προωθήσουν τις προσφορές τους, αλλά και οι Δημότες να ενημερωθούν για αυτές και να βρουν ποια καταστήματα είναι στο δίκτυο της Κάρτας Δημότη και τι προσφορές έχουν.

·         Μηνιαίες ενημερώσεις των επιχειρηματιών της πόλης μας, μέσω διοργάνωσης ημερίδων σε συνεργασία με εμπορικούς συλλόγους, για την ορθή και αποδοτική αξιοποίηση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που υπάρχουν, αλλά και για ενημέρωση σε επιχειρηματικά και άλλα θέματα που χρίζουν του ενδιαφέροντος των επαγγελματιών. (από το πρόγραμμα της Ενωμένης Πόλης)

Τέλος, στο πρόγραμμα της Ενωμένης Πόλης υπάρχουν κάποιες προτάσεις, τις οποίες παραθέτω πιο κάτω, οι οποίες χρίζουν προσοχής, αλλά η υλοποίηση τους εμπλέκει πολλούς διαφορετικούς φορείς και απαιτείται μεγάλη συνδυαστική προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν.

1.      Κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων δημοτών (π.χ. απαλλαγή τους από δημοτικά τέλη).

2.      Δημιουργία “Εργαστηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας” με διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. “Νέα Γενιά σε Δράση”.

3.      Αξιοποίηση των υφιστάμενων αλλά και ανενεργών τεχνολογικών υποδομών του Δήμου.

Ιωάννης Τσιώκος
Τομεάρχης Επιχειρηματικότητας

"Ενωμένης Πόλης"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου