Ανακοινωσεις:

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλά μπράβο, μεγάλες ευθύνες, πολλά τα ερωτηματικά



Πολλά μπράβο, για μια ακόμη φορά. αξίζουν στις Υπηρεσίες και στο Σώμα Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα  του Δημάρχου και επικεφαλή της παράταξής μας Γιάννη Κωνσταντάτου να βοηθήσουν, όπως και σε ότι μπορούν, στην παραλία του Αγ. Κοσμά για την αντιμετώπιση της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής από το μαζούτ.

Συγκινητική ήταν και οι δηλώσεις πάρα πολλών συμπολιτών μας να βοηθήσουν.

Ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για τον καθαρισμό των ακτών μας και παράλληλα ποντίστηκε πλωτό φράγμα 500μ που εξασφάλισε ο Δήμαρχος από την Ελληνικό Α.Ε., προκειμένου να περιοριστεί η μεγάλη ρύπανση.


Όμως η οικολογική και περιβαλλοντική ζημιά που έχει προκληθεί στις παραλίες μας και το θαλάσσιο οικοσύστημα του Σαρωνικού είναι τεράστια και, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις και θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνος για να αποκατασταθεί.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της πολιτείας – και ειδικότερα του ΥΕΝ - που καθυστέρησε να κινητοποιήσει άμεσα, ως όφειλε, και να συντονίσει το μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και αναπάντητα μέχρι στιγμής, όπως:
1.       Πως μπορεί να βυθιστεί ένα ακίνητο πλοίο αρόδου σε μία ήρεμη θάλασσα;
2.       Ποιος, ή ποιοι από το Υπουργείο έδωσαν πιστοποίηση για το αξιόπλοο αυτού του πεπαλαιωμένου και ανασφάλιστου (;) πλοίου, αφού ο αρμόδιος Ελληνικός Νηογνώμονας δήλωσε ότι δεν είχε ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί από αυτόν;   
3.       Ποιος ήταν ο ναυλωτής του πλοίου και ποιος ο παραλήπτης του φορτίου του;
4.       Ποιος θα αποζημιώσει τις πολλές εκατοντάδες ψαράδων και των παραθαλάσσιων καταστημάτων από τη μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί;  

Η Δημοτική μας Αρχή έκανε ότι μπορούσε με τα λίγα μέσα που διέθετε, αλλά δεν ήταν δυνατόν να υποκαταστήσει  το ανύπαρκτο κράτος που περιμέναμε να παρέμβει.

Οσο για τους γνωστούς αντιπολιτευόμενους, που σημειωτέον ήταν παντελώς  απόντες από τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, αλλά τόλμησαν να κοροϊδέψουν και να κάνουν  κριτική στη Δημοτική Αρχή για δήθεν ευθύνες της, τους απαντάμε ότι η βλακεία και η γελειιότητά τους είναι όντως ανίκητη.

Τέλος, πρέπει ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι  για αυτήν τη μεγάλη οικολογική καταστροφή να λογοδοτήσουν και  η Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου