Ανακοινωσεις:

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Προσφορά - στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας από το Mediterraneo.


Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ιδιωτικό Νοσοκομείο της περιοχής "Mediterraneo" για την  άμεση ανταπόκρισή του στην έκκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και της νέας Δημοτικής αρχής  για ενίσχυση των δράσεων  της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής  προς όφελος των δημοτών, με στόχο    για την ανάπτυξη  ενός συστήματος  αναβάθμισης    και προαγωγής  της δημόσιας υγείας και δη των εργαζομένων.

Η  πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου  Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. K. Μηνόπουλου  για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων στους εργαζόμενους  βρήκε αποδέκτες και αρωγούς το νοσοκομείο της περιοχής  στο πλαίσιο ανάπτυξης της κοινωνικής του  ευθύνης και εξασφάλισε αρχικά  ένα δωρεάν ετήσιο αιματολογικό προληπτικό  έλεγχο για όλους όσους εργάζονται στο Δήμο.

Η προσφορά όμως του νοσοκομείου Mediterraneo δεν σταματά εκεί . Στην προσπάθεια  που γίνεται για την οργάνωση του συστήματος ασφάλειας και υγείας  στις υπηρεσίες   του Δήμου και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται ο δήμος γενικότερα η πρόταση του Αντιδημάρχου για προσφορά κιτίων πρώτων βοηθειών βρήκε θετική ανταπόκριση και θα τοποθετηθούν άμεσα  σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Η δράση αυτή είναι  σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 45 παρ.6 του κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.3850/2010 «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων»  που αφορά τα ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας που και ο Δήμος οφείλει να συμμορφωθεί σε αυτή την οδηγία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου