Ανακοινωσεις:

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα του Δημάρχου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ για την ανάληψη των καθηκόντων του - Τα πρώτα έργα που ανακοίνωσε


Aγαπητές Συμπολίτισσες, αγαπητοί Συμπολίτες,

Αναλαμβάνοντας σήμερα τα ηνία του δήμου, του Ελληνικού-Αργυρούπολής μας, ως πρώτη πράξη της νέας διοίκησης, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να επικοινωνήσω μαζί σας. 
 
Η επικοινωνία μας αυτή θα είναι συνεχής και σε πολλά επίπεδα, διότι πρέπει να είστε ενήμεροι για τα δημοτικά θέματα, αφού η διοίκηση που μας εμπιστευθήκατε ασκείται από εμάς εξ ονόματός σας και ο δήμος δεν ανήκει σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε εσάς. 
 
Πιστεύουμε στην αξία και τη δύναμη του διαλόγου. Γι' αυτό θέλουμε και τη δική σας γνώμη σε ό,τι κρίνετε πως μπορεί να βοηθήσει την πρόοδο του τόπου μας, αλλά και σε ό,τι κρίνετε πως θα μας κάνει πιο αποτελεσματικούς για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να αγωνισθούμε να την αναβαθμίσουμε, ώστε να ασκήσει σωστά τον κοινωνικό ρόλο της.
 
Οι θέσεις της νέας διοίκησης για τη περίοδο 2014-2019παρουσιάσθηκαν στο πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης, το οποίο είναι οραματικό και φιλόδοξο. Είναι όμως και ρεαλιστικό, γιατί λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας, και εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ. 
 
Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιήσουμε στα 5 επόμενα χρόνια στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να αλλάξουμε το δήμο, να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε αυτόν και να ομορφύνουμε την πόλη μας. 
 
Στο αμέσως προσεχές διάστημα υλοποιούμε βήμα-βήμα τη δέσμευσή μας για το νοικοκύρεμα του Δήμου και την αναδόμησή του:

 • Λειτουργούμε τη Δημοτική Συγκοινωνία
   
 • Δημιουργούμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο
   
 • Εξορθολογίζουμε αρχικά και βελτιώνουμε στη συνέχεια τις δομές και τη λειτουργία των Υπηρεσιών δήμου
   
 • Δημιουργούμε Γραφείο Εξυπηρέτησης των δημοτών.
   
 • Επισκευάζουμε και επαναλειτουργούμε σωστά πολλούς ανενεργούς σήμερα εξοπλισμούς και οχήματα του Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου.
   
 • Αντιμετωπίζουμε άμεσα θέματα των σχολικών μονάδων μας
   
 • Εξωραΐζουμε την εικόνα του Δημαρχείου μας.
Στην ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή που διέρχεται η χώρα και η περιοχή μας χρειάζεται κοινός αγώνας με τη συμμετοχή, το διάλογο, τη συναίνεση, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό. Είναι οι αναγκαίοι όροι για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και το άνοιγμα νέων προοπτικών ανάπτυξης προς όφελος ΌΛΩΝ των πολιτών.

Πολιτικαντισμοί και κομματισμοί που διαιρούν αντί να ενώνουν δεν έχουν πλέον καμία απολύτως θέση στο Δήμο μας. Σημαία μας είναι μόνο οι ανάγκες των δημοτών και το συμφέρον της πόλης μας.
 
Αυτόν τον αγώνα οι συνεργάτες μου και εγώ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου θα τον δώσουμε με Ήθος, Εντιμότητα και Συνέπεια έχοντας εμπειρία, θέληση, δύναμη και όραμα για το Δήμο μας. Έναν Δήμο μεγάλο, ανθρώπινο, σύγχρονο, δίκαιο και πολιτισμένο, που αξίζει ο ευλογημένος τόπος μας και η νέα γενιά.
 
Ελληνικό-Αργυρούπολη, 1-9-2014
Γιάννης Κωνσταντάτος
Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου