Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ορκίσθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι


Την Κυριακή, 31-8-2014, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, καθώς και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων για την περίοδο 2014-19.

Ηταν μια τελετή σεμνή, όσο και πανηγυρική, λόγω της εντυπωσιακής μεγάλης συρροής του κόσμου, που κατέκλισε στην κυριολεξία κάθε ελεύθερο και διαθέσιμο χώρο, τόσο εντός, όσο και εκτός του μεγάλου αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου Αργυρούπολης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών, ο οποίος κατόπιν κάλεσε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και τους συμβούλους της διοίκησής του να ορκισθούν επί του ιερού Ευαγγελίου επαναλαμβάνοντας  μαζί του μεγαλοφώνως τον καθιερωμένη όρκο.
Στο τέλος της ορκωμοσίας μίλησε με θερμά λόγια για τη νέα δημοτική αρχή και της ευχήθηκε την πλήρη ευόδωση στο έργο της, στο οποίο και η Εκκλησία θα σταθεί αρωγός όπου χρειαστεί, όπως είπε.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος κάλεσε τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να δώσουν, σύμφωνα με την επιθυμία τους, τον πολιτικό όρκο τους, τον οποίο εκείνος εκφωνούσε και εκείνοι επαναλάμβαναν.


Ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων και  συνεχών επιφωνημάτων του κόσμου «άξιος, άξιος», φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε από καρδιάς τους πάντες για την παρουσία και τις θερμότατες εκδηλώσεις τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Αυτή εδώ η διοίκηση θα εργάζεται οργανωμένα, μεθοδικά και αποτελεσματικά έχοντας ως βασική αρχή – οδηγό το νόμο και τον άνθρωπο.  Ολους τους Ελληνικιώτες και τους Αργυρούπολίτες, ανεξάρτητα που ανήκουν πολιτικά και τι πιστεύουν. 

Σας αγκαλιάζουμε όλους με αγάπη, γιατί τα προβλήματά σας είναι και δικά μας προβλήματα και οι ανάγκες σας είναι και δικές μας ανάγκες» τόνισε επευφημούμενος και πάλι.

Τέλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων και δράσεων που η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο να υλοποιήσει βήμα – βήμα στο αμέσως προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι η Δημοτική Συγκοινωνία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο εξωραϊσμός του Δημαρχείου, η οργάνωση και καλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημου κ.α.

«Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις. Αυτό θα κάνουμε και εμείς για να φυσήξει επιτέλους νέος αέρας δημιουργίας και ανάπτυξης στην πόλη μας» είπε στο τέλος του χαιρετισμού τους, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και θερμών εκδηλώσεων των δημοτών και των κατοίκων.

Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από όλους τους αιρετούς, πλην του κ. Νάσου Σπυρόπουλου, επικεφαλή της παράταξης «Πρώτη Πόλη», που δεν παρέστη στην τελετή.


Στην τελετή παραβρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Αργυρούπολης, κ.κ. Ευσταθιάδης και Χαρ. Σεραφίδης, πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι, επικεφαλής των Αρχών, πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλης και πολλοί άλλοι  επώνυμοι.    


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου