Ανακοινωσεις:

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Aπάντηση στην ανακριβή ανακοίνωση του δήμου για τα σχολεία μας




Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ! 

Σ ε προφανή κατάσταση πανικού και τρέχοντας πίσω από τις δικές μας συναντήσεις και ενημερώσεις με δημότες, κατοίκους και φορείς της πόλης , σε λιγότερο από ένα 24ωρο, η δημοτική αρχή υπέπεσε και σε δεύτερο ατόπημα με  νέα ανακριβή σε αναφορές ανακοίνωση της,  μετά από αυτήν την γεμάτη ψεύδη για τα διπλά Κούλουμα!

Σε ανακοίνωση που την υπογράφουν οι κ.κα Μιχαλάκης και Καλημεράκη, ως πρόεδροι των επιτροπών Παιδείας του Δήμου, μας εγκαλούν ότι κάναμε παραπληροφόρηση στους διευθυντές των σχολείων της πόλης μας, ως προς τα οικονομικά. Ως διευκρίνιση λοιπόν δηλώνουμε τα εξής τα οποία υποστηρίξαμε και ενώπιον των διευθυντών και των Συλλόγων Γονέων:


1)  Τονίσαμε και τονίζουμε, ότι ο δήμος αποδίδει με μεγάλη καθυστέρηση τα χρήματα στα σχολεία. Δεν ισχυρισθήκαμε ποτέ ότι δεν τα αποδίδει, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου. Επίσης τονίσαμε και τονίζουμε, ότι για τις  αισθητά μειωμένες  δόσεις φταίει η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και όχι ο δήμος. Η ευθύνη του δήμου στο θέμα αυτό είναι, ότι έτσι και αλλιώς, τα ελάχιστα χρήματα για τα σχολεία τα αποδίδει καθυστερημένα,  μήνες μετά από την εισροή τους στο ταμείο του δήμου.

2)  Τονίσαμε και τονίζουμε τις βαρύτατες ευθύνες που έχει ο δήμαρχος προσωπικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του, που έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εσόδων του δήμου και την αδυναμία του έτσι να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του, όπως π.χ. η ενίσχυση των σχολείων. Όταν ο δήμος  χάνει  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα αμίσθωτα καταστήματα, ή από την «δωρεάν» χρήση της παραλίας που την πληρώνουν ακριβά στην συντήρηση της οι δημότες μας, από πού θα βρει εναλλακτικά χρήματα για τα σχολεία,  δεδομένης  της κυβερνητικής πολιτικής;

3)  Ο δήμαρχος , όπως και για το ΜΕΤΡΟ, δεν έχει αξιοποιήσει, ως όφειλε,  το ΕΣΠΑ για έργα στα σχολεία,  όπως για συντήρηση, για υπόστεγα κτλ. Ας μας πουν οι κ.κα  Μιχαλάκης και Καλημεράκη, έστω μία σχετική μελέτη που εκπόνησαν και την κατέθεσαν στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ! Αποτελεί τουλάχιστον θράσος  να εγκαλούν εμάς,  γιατί τους δείξαμε τον δρόμο της δράσης, τη στιγμή που οι ίδιοι ιδεολογικά και κομματικά αποφεύγουν να τον ακολουθήσουν , σε βάρος όμως των σχολείων μας!

4)  Πλήρης αδιαφορία και τελικά εγκατάλειψη εκ μέρους της διοίκησης του κ. Χρ. Κορτζίδη ενός μοναδικού εκπαιδευτικού έργου,  του «Καινοτομικού Κέντρου Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού», για το οποίο είχε εκπονηθεί  μελέτη ύψους 50 χιλιάδων ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επί δημαρχίας  Δ. Ευσταθιάδη και αντιδημαρχίας  Γ.  Κωνσταντάτου και ήταν χρηματοδοτούμενο  με 2  εκ ευρώ. Παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις μας να το συνεχίσουν με δεδομένη και τη βοήθειά μας, το εγκατέλειψαν, το ξέχασαν και έτσι έχασε η εκπαιδευτική κοινότητα ένα μοναδικό καινοτόμο έργο εκπαίδευσης.

5)  Οι κ.κα  Μιχαλάκης και Καλημεράκη προσπαθούν να καλύψουν τον δήμαρχο και να συγκαλύψουν το  γεγονός  ότι, με τον μόνιμο ισχυρισμό ότι δεν έχουν λεφτά, δεν διαθέτουν  ούτε καν λάμπες να βάλουν στα σχολεία, με τη συντήρησή τους να βρίσκετε πλέον στον αυτόματο πιλότο και με τους Συλλόγους Γονέων να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για την στοιχειώδη συντήρηση των σχολείων. Οχυρώνονται βολικά πίσω από τον ισχυρισμό τους, ότι δεν έχουν λεφτά, και δεν μας λένε τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα  και ποιες μελέτες, ή δράσεις, έχουν υποβάλει και σε ποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, όπως άλλοι δήμοι.

6) Αληθεύει, όπως μας καταγγέλθηκε από συνδημότη μας, ότι ο ίδιος παρέδωσε στη δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη, πλήρη φάκελο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία, περιμένοντας ακόμη, εδώ και …. 2 χρόνια, την απάντηση του δήμου;

7) Τέλος, σωστά αναφέρουν πως οι αποφάσεις είναι ομόφωνες, τόσο στην Επιτροπή Παιδείας, όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια όταν πρόκειται για τα σχολεία μας. Και είναι αυτονόητο, ότι εμείς ποτέ δεν θα καταψηφίζαμε οτιδήποτε αφορά τα παιδιά και τα οικονομικά των σχολείων, ακόμα και αν πλέον θεωρούμε εγκληματικά ανίκανη αυτή την διοίκηση.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που διακατέχει τη δημοτική αρχή. Όχι όμως την αδιαφορία της, που την βιώσαμε, τόσο με τους Συλλόγους Γονέων, όσο και στις γενικές συνελεύσεις που συμμετείχαμε. Έπρεπε να πέσει σοβάς στο κεφάλι του μαθητή  και να κλείσει το σχολείο για να ευαισθητοποιηθεί ο δήμος!  Εγκατάλειψη, Μιζέρια και Κομματική Οπισθοδρόμηση σε όλο της το μεγαλείο.  Τίποτα παραπάνω. Κρατάμε μόνο την ΣΥΓΝΩΜΗ του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο προς τους γονείς, ότι ενώ γνώριζε τα θέματα από τον Οκτώβριο δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ακριβώς όπως και  η πολιτική του στα σχολεία. 

Όμως, μια συγνώμη δεν συγχωρεί τις αδικίες σε βάρος των παιδιών μας. Εμείς, ως μαχόμενη αντιπολίτευση θα είμαστε κάθε μέρα στα σχολεία, δίπλα στα παιδιά και στους γονείς, όσο και αυτό ενοχλεί και πανικοβάλλει τον δήμαρχο που είχε μάθει να λειτουργεί κατά το δοκούν και δίχως κανέναν έλεγχο .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου