Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τρεις παραγωγικές ώρες για τη σχέση με το παιδί μας στην περίοδο της κρίσης




Για μια ακόμη φορά ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας κατέπληξε τους γονείς και δασκάλους των μαθητών των σχολείων του δήμου που παραβρέθηκαν μαζικά στο Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» της Αργυρούπολης να τον ακούσουν και να τον συμβουλευτούν.

Προσκεκλημένος του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, επικεφαλή  της παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, μετέτρεψε την ομιλία του, που είχε ως θέμα «Η σχέση με το παιδί μας στην περίοδο της κρίσης», σε ένα τρίωρο παραγωγικό  εργαστήριο (workshop), για την ανάλυση όλων των χαρακτηριστικών της κρίσης, την προσέγγισή  της σε σχέση με τα παιδιά και τους εφήβους και, τέλος, την παροχή πολλών πολύτιμων συμβουλών στους γονείς για το ευαίσθητο αυτό θέμα και την αντιμετώπισή του.


«Τα παραδείγματα και οι συμβουλές σας μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά μας τη δύσκολη αυτή περίοδο και να τους λύνουμε με τον κατάλληλο τρόπο τις απορίες τους σχετικά με την γενικευμένη κρίση που και αυτά βιώνουν, προστατεύοντάς τα παράλληλα από ενδεχόμενα ψυχικά τραύματα, απόρροια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης» τόνισε ένας γονέας απευθυνόμενος στον διακεκριμένο επιστήμονα-ομιλητή.    

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον Δρ. Θάνο Ασκητή για την ευγενή συμμετοχή του με την εξαιρετική ομιλία του, τις συμβουλές και τις ακούραστες απαντήσεις του στους γονείς, στη συνεχή και πολύπλευρη προσπάθεια που καταβάλλει η παράταξή μας, με όλες τις Επιτροπές και τα στελέχη της, για τη στήριξη των συνδημοτών μας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση και τις επιπτώσεις της. «Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στις Επιτροπές Υγείας και Παιδείας της παράταξής μας για την άψογη οργάνωση αυτής της πολύ παραγωγικής εκδήλωσης και να ευχαριστήσω όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν» τόνισε καταλήγοντας.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης στελέχη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Σπαστικών Παιδιών «Ο Καλός Σαμαρείτης» διέθεταν πασχαλινές λαμπάδες και άλλα συναφή δώρα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου