Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Σαρώνει τα βραβεία καλύτερης πόλης κι άλλες τιμητικές διακρίσεις ο δήμος μας


konstan vraveysi dimoy 18

Το εξαιρετικά παραγωγικό έργο της πρώτης θητείας της δημοτικής μας αρχής αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους πολίτες του δήμου αλλά πλέον και σε πανελλήνια κλίμακα.
Ποιο συγκεκριμένα:
ΕΜΠ: Ο Δ.Ελληνικού-Αργυρούπολης 1ος στα Ν. Προάστια και 9ος μεταξύ των 58 δήμων Αττικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του
Μεγάλη έρευνα το 2017 από ειδικούς ερευνητές και καθηγητές του ΕΜΠ σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες τους 58 δήμων της Αττικής, που αφορούσε τη γεωγραφία της ανθρώπινης καθημερινότητας, αξιοποιώντας την καθημερινή ζωή και τις μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων των πόλεων για τις δραστηριότητές τους και όχι όσα τυπικά οι ίδιοι οι δήμοι διατείνονται ότι παρέχουν, κατέταξε τον Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης στους 10 πρώτους δήμους όλης της Αττικής και 1ο στους Νότιους Δήμους της!
Τρία βραβεία στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Καλύτερης Πόλης (Best City Awards) το 2018
braveia dimoy 18
Ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, κατάφερε να κερδίσει τρία βραβεία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards, στην βράβευση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου 2018.
Χρυσό Μετάλλιο, για το σύστημα επίβλεψης πυρανίχνευσης (κατηγορία: Πυλώνας Α, Liveable City, Ασφάλεια).
Ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης ενεργώντας με ευαισθησία, υπευθυνότητα και πολιτική συνέπεια, εγκατέστησε ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα δασοπροστασίας, το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία 200 υδροβόλων, οι οποίες δρουν προληπτικά καταβρέχοντας την περιοχή, την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος και τη στελέχωση και εκπαίδευση της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας.
Αργυρό Μετάλλιο για την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting) για δημοτικά θέματα (κατηγορία Πυλώνας Α, ΤΠΕ & Διακυβέρνηση)
Στο πλαίσιο της συμμετοχικής ψηφιακής δημοκρατίας, ο δήμος μας πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω ψηφιακής κάλπης.
Με τον τρόπο αυτό ο δήμος εξασφαλίζει το δικαίωμα στον πολίτη να διατυπώνει τη γνώμη του, να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και να συνδιαμορφώνει το σχεδιασμό της διοίκησης, χρησιμοποιώντας μέσα που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.
Χάλκινο μετάλλιο για τις εφαρμογές ΤΠΕ (κατηγορία Πυλώνας Β, Green City, Κτήρια).
Η πρώτη μετατροπή του Σύζευξις από PRI σε SIP Trunking στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ευχερέστερη προσθήκη επιπλέον τηλεφωνικών αριθμών και καναλιών χωρίς καθυστερήσεις και αλλαγές στο υλικό της υπάρχουσας υποδομής λόγω της μετατροπής του.
vraveys dimoy konts kritik
Ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Β. Κρητικός 
Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε για τις διακρίσεις που κέρδισε ο δήμος:
«Τρία βραβεία κατέκτησε συνολικά η πόλη μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards με το χρυσό να ξεχωρίζει για την πολιτική μας στο βουνό για τις θερμικές κάμερες».
»Για όλους εμάς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα τα βραβεία αυτά είναι μια ακόμα ηθική ικανοποίηση δεδομένου ότι ήδη ο Δήμος μας έχει κατακτήσει πολλές πανελλαδικές διακρίσεις»
Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Δημοτική Ομάδα και το δυναμικό του δήμου καθώς, «φέρνει αυτά τα αποτελέσματα, στους υπαλλήλους μας και φυσικά στους εθελοντές που είναι η ψυχή των παρεμβάσεων μας στο περιβάλλον».
Ανώτατη διάκριση στον  Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"

konsta xania ven aponomi
Την ανώτατη διάκριση του "Εταίρου" απένειμε σήμερα στον  Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" ως αναγνώριση του σημαντικού αφιερώματος που διοργάνωσε ο Δήμος υπό την αιγίδα του ιδρύματος και την υποστήριξη του παραρτήματος Αττικής και του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, πριν από λίγους μήνες.

Η τελετή έγινε στη Χαλέπα στα Χανιά, στο Μουσείο - Οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου  παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των αρχών των Χανίων. 


Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδάκης, το Ίδρυμα έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια να απονέμει μια ιδιαίτερη τιμή, σ' αυτούς που υπηρετούν τους σκοπούς του ή την ιστορική μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Την ανώτατη αυτή διάκριση το Ίδρυμα απέμεινε και στον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης Χρήστο Λουσίδη, ο οποίος ήταν υποστηρικτής της διοργάνωσης της εκδήλωσης στη "Μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου". 
konstant xania ven
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:
«Είναι τιμή για την πόλη μας και για μένα προσωπικά αυτή η διάκριση. Μια διάκριση που μας ενώνει με την Κρήτη με τους δεσμούς της αγάπης και της Δημοκρατίας. 

»Ο δήμος μας διαθέτει χιλιάδες κρητικούς και δύο πολύ δραστήριους συλλόγους μέσω των οποίων εδώ και πολλά χρόνια μεταλαμπαδεύεται σε όλους εμάς τι σημαίνει αγάπη για τη δημοκρατία και την ελευθερία για την πατρίδα. 

»Ευχαριστώ ολόψυχα το Δ.Σ. αλλά και το σύνολο των Κρητών που παρέστησαν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Είμαστε υπερήφανοι και σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτή την τιμή». 

Την τιμητική διάκριση απένειμε στον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου