Ανακοινωσεις:

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μία ακόμα τιμητική διάκριση για τον πολυβραβευμένο δήμο μας


Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πριν από 4,5 χρόνια στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και στις δημόσιες αναφορές ήταν “Δήμος παράδειγμα προς αποφυγή” λόγω της κακής διοίκησής του, και της έλλειψης οράματος.
Σήμερα, μετά από σκληρή δουλειά της δημοτικής αρχής μας, αποτελεί πλέον ένα δήμο-πρότυπο, που όχι μόνο έχει βραβευτεί πανελλαδικά για μια σειρά παρεμβάσεις και καινοτομίες, αλλά έχει βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής των δημοτών και κατοίκων του με μία σειρά από θετικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητά του.
Μια ακόμα βράβευση λοιπόν, έλαβε ο δήμος μας, σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.
Το βραβείο Bravo in Action, δόθηκε στον δήμο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης BRAVO AWARDS 2018 που υλοποιείται από το QualityNet Foundation, και αφορά στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος, στα πλαίσια υλοποίησης μιας σημαντικότατης εθελοντικής δράσης.
argyr brabeio
Ο Αντιδημαρχος Περιβάλλοντος, Β. Κρητικός, μετά του Γενικού Γραμματέα και λοιπα στελέχη του Δήμου
Το βραβείο αυτό, επισφραγίζει την τετραετή προσήλωση και ευαισθησία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στα θέματα περιβάλλοντος και προστασίας της φύσης.
Το όραμα της διοίκησης του δήμου, περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις προστασίας, ανάδειξης και ενίσχυσης του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, καθώς και της παραλίας που εντάσσεται στα διοικητικά όριά του δήμου.
Με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης “Let's do it Greece”, αλλά και της δυναμικής παρουσίας του σώματος εθελοντών του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, ομάδων πολιτών, συλλόγων, σχολείων, παιδικών σταθμών και περισσότερων από 3.000 συμμετεχόντων, προήχθη το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, καθαρισμός όλου του ορεινού μετώπου του δήμου, της παραλία του Ελληνικού και των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, έγινε αναδάσωση 2000 δέντρων για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων, ανάπλαση του χώρου στους πρόποδες με δημιουργία βοτανόκηπων με 1000 αρωματικά φυτά, φροντίστηκαν μονοπάτια, και υλοποιήθηκε συμπληρωματική δεντροφύτευση και την περιποίηση τραπεζοκαθισμάτων.....
Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγο καιρό απενεμήθη στον δήμο μας το μεγάλο βραβείο για το Περιβάλλον και την Αειφορία, στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος “Verde.tec 2018”.
argyr brabeio3
Ο Δήμος βραβεύτηκε πανελλαδικά, συνολικά για την πολιτική του και τις ενέργειες που έχει κάνει για την προστασία και την ανάπτυξη του περιαστικού δάσους στο βουνό της Αργυρούπολης.
Επίσης, ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, κατάφερε να κερδίσει τρία βραβεία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards, στην βράβευση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου 2018.
Χρυσό Μετάλλιο, για το σύστημα επίβλεψης πυρανίχνευσης (κατηγορία: Πυλώνας Α, Liveable City, Ασφάλεια).
Ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης ενεργώντας με ευαισθησία, υπευθυνότητα και πολιτική συνέπεια, εγκατέστησε ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα δασοπροστασίας, το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία 200 υδροβόλων, οι οποίες δρουν προληπτικά καταβρέχοντας την περιοχή, την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος και τη στελέχωση και εκπαίδευση της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας.
Αργυρό Μετάλλιο για την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting) για δημοτικά θέματα (κατηγορία Πυλώνας Α, ΤΠΕ & Διακυβέρνηση)
Στο πλαίσιο της συμμετοχικής ψηφιακής δημοκρατίας, ο δήμος μας πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω ψηφιακής κάλπης.
Με τον τρόπο αυτό ο δήμος εξασφαλίζει το δικαίωμα στον πολίτη να διατυπώνει τη γνώμη του, να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και να συνδιαμορφώνει το σχεδιασμό της διοίκησης, χρησιμοποιώντας μέσα που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.
Χάλκινο μετάλλιο για τις εφαρμογές ΤΠΕ (κατηγορία Πυλώνας Β, Green City, Κτήρια).
Η πρώτη μετατροπή του Σύζευξις από PRI σε SIP Trunking στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ευχερέστερη προσθήκη επιπλέον τηλεφωνικών αριθμών και καναλιών χωρίς καθυστερήσεις και αλλαγές στο υλικό της υπάρχουσας υποδομής λόγω της μετατροπής του.
vraveys dimoy konts kritik
Ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Β. Κρητικός 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου