Ανακοινωσεις:

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδράει στην ισοπέδωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.



Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης  δηλώνουν την κάθετη αντίθεση τους  στις μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα,  αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να απαξιώσει και να βάλει ταφόπλακα στο τόσο σημαντικό  θεσμό που υπηρετούμε καθώς επιτελεί ύψιστο κοινωνικό έργο προς  την κοινωνία σε μια περίοδο τεράστιας  οικονομικής κρίσης.

Με τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με τους Παιδικούς Σταθμούς και την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία  οδηγούνται  χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση και χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. Ισοπεδώνεται μια πολύ σημαντική  δομή και προωθείται το κλείσιμο πολλών Παιδικών Σταθμών  που συγκεκριμένα στο Δήμο μας λειτουργούν  δωρεάν, προσφέροντας  πολύ υψηλό επίπεδο  αγωγής και φροντίδας στα παιδιά εκατοντάδων δημοτών μας.

Η κυβέρνηση επίσης με ένα αίολο νόμο που «έμπαζε»  από παντού, παρέτεινε τις συμβάσεις χιλιάδων εργαζομένων καθαριότητας  δίνοντας ουσιαστικά μια προσωρινή  ασπιρίνη σε ένα τομέα νευραλγικό που χωρίς μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις αυξημένες ανάγκες των Δημοτών. Έταζαν  «δήθεν»  μονιμοποιήσεις, δημιουργώντας προσδοκίες αφενός στους εργαζόμενους και αφετέρου στους Δημάρχους με την υπόσχεση πως  θα έλυναν μερικώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης του προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας . 

Άνθραξ  όμως αποδείχτηκε ο θησαυρός για ακόμη μία φορά. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την «αντισυνταγματικότητα»  της παράτασης των συμβάσεων, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αφήνοντας ακάλυπτες τις υπηρεσίες καθαριότητας εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και οδηγώντας για ακόμη μια φορά εργαζόμενους στην ανεργία......

Εάν  φύγουν οι συμβασιούχοι ποιοι θα μαζέψουν τα σκουπίδια; Η κυβέρνηση; Το Ελεγκτικό Συνέδριο; Ή εμείς που θα κληθούμε να δώσουμε εξηγήσεις στους πολίτες για τα λάθη τους;

Βάσει όλων των παραπάνω, αποφασίσαμε ως διοίκηση τα Δήμου εξής:

1.     Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απαράδεκτη αυτή εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστοί την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, διήμερο κατά το οποίο και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα. 

     Καλούμε τους γονείς των παιδιών των Παιδικών μας σταθμών να παρευρεθούν στο Σύνταγμα τη Δευτέρα το πρωί και ώρα 11.00 ώστε από κοινού με τους εργαζόμενους να  διεκδικήσουν τη διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που αποτελεί μια από τις πιο κοινωνικά αναγνωρισμένες  δομές του Δήμου.

2.     Διαμαρτυρόμενοι  για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και  προς τις Διοικήσεις των Δήμων που θα κληθούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών χωρίς το προσωπικό αυτό, που είναι απολύτως απαραίτητο, η 
     Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος  στις 10 το πρωί στην οποία καλείστε να συμμετάσχετε σε ένδειξη συμπαράστασης.

Αγαπητοί δημότες παρακαλούμε πολύ να δείξετε κατανόηση και να συνδράμετε ώστε να μην γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια,  δεδομένων των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων για 4 ημέρες. Από Σάββατο 20/5 ως και Τρίτη 23/5.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου