Ανακοινωσεις:

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε και το Πρόγραμμα υπογειοποίησης των Κάδων Απορριμμάτων της πόλης - Δήλωση Γιάννη Κωνσταντάτου




Ξεκίνησε η υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου από αυτά που περιλαμβάνονταν προεκλογικά στους 10 αξόνες δράσης του Προγράμματος της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Πρόκειται για την ανάπτυξη συστήματος υπογειοποιημένης αποθήκευσης απορριμμάτων, που μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας ξεκινά να υλοποιείται σε τρείς φάσεις.

Σε 1η φάση ο Δήμος μας θα εγκαταστήσει 8 υπόγεια συστήματα κάδων σε κεντρικά σημεία της πόλης που δέχονται υψηλό φόρτο απορριμμάτων. (Ιασωνίδου, Γερουλάνου, Κύπρου & Φλέμινγκ κ.α).

Σε 2η φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 24 ακόμα σημεία της πόλης και

Σε 3η φάση το πρόγραμμα θα καλύψει ολόκληρο το Δήμο.

Τα συστήματα υπόγειων κάδων της 1ης φάσης θα τεθούν σε λειτουργία στα μέσα Ιουνίου και οι δημότες θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για την απόθεση σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακυκλωσίμων υλικών.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

  
"Ο δήμος μας ήταν ουραγός σε νέες μεθόδους αποκομιδής απορριμμάτων, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε φροντίσει να καταθέσει οργανωμένες μελέτες ώστε να εξασφαλίσει τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Με τα συστήματα υπογειοποίησης των κάδων βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής της πόλης μας, ανανεώνουμε την αισθητική της γειτονιάς και αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας προς τον δημότη.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 24 ακόμα σημεία της πόλης ενώ στόχος μας είναι να καλύψουμε ολόκληρο το δίκτυο της πόλης τα επόμενα χρόνια".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου