Ανακοινωσεις:

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΕΜΠ: Ο Δ.Ελληνικού-Αργυρούπολης 1ος στα Ν. Προάστια και 9ος μεταξύ των 58 δήμων Αττικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του



Μετά από 3 σχεδόν χρόνια σκληρής και άοκνης δουλειάς της Δημοτικής μας Αρχής Κωνσταντάτου έρχεται και η δικαίωση για το έργο της!

Το Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο έρχεται να  επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία που ακολουθεί πλέον ο Δήμος μας, μια επιβεβαίωση που αποτελεί συνάμα και μια ιδιαίτερης σημασίας διάκριση για τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και την καταξιωμένη για το σημαντικό έργο της διοίκησή του..

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη έρευνα σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες των 58 δήμων της Αττικής προς τους δημότες τους απαντά έρευνα που πραγματοποίησε εργαστήριο του ΕΜΠ που αφορά τη γεωγραφία της ανθρώπινης καθημερινότητας, αξιοποιώντας την καθημερινή ζωή και τις μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων των πόλεων για τις δραστηριότητές τους και όχι όσα τυπικά οι ίδιοι οι δήμοι διατείνονται ότι παρέχουν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από ειδικούς ερευνητές και καθηγητές 

Συγκεντρώθηκαν 5.051 «καταχωρίσεις δραστηριότητας», οι οποίες στη συνέχεια αναλύθηκαν από τους ειδικούς προκειμένου να σκιαγραφηθεί το προφίλ κάθε δήμου σε σχέση με τις κύριες δραστηριότητες των κατοίκων του και τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες. προσφέροντας δραστηριότητες που αφορούν την εργασία, τις αγορές, τις μετακινήσεις, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, το νοικοκυριό αλλά και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Πρώτος δήμος από την άποψη της αυτάρκειας και της υπερ-τοπικότητας αναδείχθηκε ο Δήμος Νίκαιας και ακολουθούν κατά σειρά «σκορ» οι δήμοι: 

2. Αθηναίων,
3. Αμαρουσίου,
4. Ζωγράφου,
5. Περιστερίου,
6. Αιγάλεω,
7. Πειραιώς,
8. Χαλανδρίου,
9. Ελληνικού – Αργυρούπολης (1ος στα νότια προάστια),
10 Ηρακλείου (Αττικής),
---------------------------------------------------------------------------------
Φυλής,
Χαϊδαρίου,
Κηφισιάς,
Κορυδαλλού,
Λαυρεωτικής,
Αγίας Παρασκευής,
Γαλατσίου,
Αγίων Αναργύρων,
Κερατσινίου,
Αλίμου,
Μεταμορφώσεως,
Αχαρνών,
Παλαιού Φαλήρου,
Βύρωνος κλπ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και ΕΠΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ:

«Μας κατέταξαν ανάμεσα στους 10 πρώτους Δήμους της Αθήνας ! Η έρευνα έγινε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατέταξε τον Δήμο μας στους 10 πρώτους της Αθήνας για τις συνολικές παροχές πρός στους Δημότες μας .

«Η έρευνα του Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει την ανοδική μας πορεία και αποτελεί μια μεγάλη διάκριση για τον Δήμο μας αλλά και μια ηθική ανταμοιβή για όλους εμάς που υπηρετούμε την πόλη αυτή και εσάς τους Δημότες μας.

«Φυσικά όραμα μας είναι να ανεβάσουμε τον Δήμο μας ακόμα ψηλότερα!»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου