Ανακοινωσεις:

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Tα ψέματα τελείωσαν κ. Κορτζίδη, οδηγείτε τον διαλυμένο δήμο σας σε χρεωκοπία"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΡ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΠΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΩΣ π. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, τρέμοντας προφανώς την επερχόμενη κρίση του λαού, τον οποίο κορόιδεψε για να αναρριχηθεί στην καρέκλα του ενιαίου δήμου – την ενότητα του οποίου πολέμησε με πάθος προεκλογικά και ακόμη την υπονομεύει με τα έργα και τις πράξεις του -  αρχίζει ξανά να μηρυκάζει το ψευδεπίγραφο σύνθημά του για τον δήθεν υπερχρεωμένο από τις δημοτικές αρχές του π. δήμο Αργυρούπολης.


Και αυτό το κάνει για δύο προφανέστατους λόγους:

Για να δικαιολογήσει τη διάλυση και το σημερινό αδιέξοδο τέλμα στο οποίο έχει βυθίσει τον δήμο του και, επιπλέον, για να αποπροσανατολίσει την εστίαση του κόσμου από την δίκαια κριτική που του ασκούμε για την κάκιστη και άεργη  διοίκησή του, μη αντάξια - όπως δυστυχώς αποδείχθηκε - του μεγάλου ενιαίου δήμου μας.

Επειδή ο κ. Κορτζίδης, σε μια πρόσφατη από τις συνηθισμένες υβριστικές ανακοινώσεις του, αναφέρθηκε και στη δική μου διοίκηση, ως π. δημάρχου Αργυρούπολης – της πόλης με την πληθώρα των εξαιρετικών υποδομών και εγκαταστάσεων που παρέλαβε και μετά τις εγκατέλειψε - θα του θυμίσω τι του έλεγα στο Δ.Σ. για τα «έργα» και τις ημέρες του πρώτου χρόνου της διοίκησης του, το Νοέμβρη του 2012, στη συζήτηση του ισολογισμού του 2011

«Κύριε Πρόεδρε, το 2011 ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αδρανοποιήθηκε πλήρως και το 2012 προβλέπω να οδηγείται σε διάλυση! 

»Δεν έγινε κανένα απολύτως έργο. Ακόμη και για αυτά τα έργα που βρήκε ο κ. Κορτζίδης σε εξέλιξη από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν ενδιαφέρεται να ολοκληρωθούν.  

»Ο δήμος το 2011 ήταν πλεονασματικός προ αποσβέσεων 3.263.088 ευρώ  και μετά από αποσβέσεις 74.484 ευρώ διαψεύδοντας το δήμαρχο που γύριζε τους πρώτους μήνες της θητείας του στις γειτονιές και έλεγε σκόπιμα ψέματα στους δημότες, ότι, δήθεν, δεν έχει χρήματα για να κάνει έργο, ενώ στη αρχή της θητείας του βρήκε στο ταμείο 1.300.000 €!   

»Οι επιχορηγήσεις από το κράτος το 2011 για τις λειτουργικές δαπάνες του δήμου του, αυξήθηκαν κατά 1.071.000 ευρώ σε σχέση με το 2010, διαψεύδοντας το δήμαρχο που έλεγε ότι δήθεν πήρε λιγότερα χρήματα!

»Ο δήμαρχος όμως δεν φρόντισε, ούτε για τα έσοδα του δήμου. Για παράδειγμα, όποιο κατάστημα στο Εμπορικό Κέντρο της οδ. Βουλιαγμένης ξενοικιάζεται, αντί να κατεβάσει το νοίκι και να φροντίσει να το ενοικιάσει εκ νέου, το παραχωρεί…. δωρεάν σε τρίτους για προφανείς ιδιοτελείς λόγους!

»Ο κ. Κορτζίδης επιβάρυνε τον δήμο με χρηματικά ανταλλάγματα ύψους 366.342 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν με τη διαδικασία του εντέλλεστε, δηλαδή, παράνομα, για τα οποία έχει κληθεί από την Περιφέρεια σε απολογία, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης , κ. Ψωμιάδη!.

»Οι προμήθειες και υπηρεσίες το 2011 ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 1.533.272 ευρώ . Από αυτό το ποσό, οι προμήθειες χωρίς διαγωνισμό ανήλθαν στο πρωτοφανές ύψος των 769.947 ευρώ! Συνήθως, ο δήμος από τις προμήθειες με διαγωνισμό κερδίζει, λόγω έκπτωσης, από 20 - 40 %, ενώ στις απ’ απευθείας αναθέσεις μόνο 2 - 4 %!.

»Υπάρχουν και προμήθειες που εκθέτουν τη σημερινή δημοτική αρχή, όπως π.χ. οι προμήθειες για συντήρηση πλατειών , δρόμων και δημοτικών κτηρίων . Δεν δικαιολογείται το σακί η άσφαλτος, που κοστίζει στην αγορά 6 ευρώ, να το αγοράζει ο δήμος 20 ευρώ! Δεν μπορεί η λάμπα φωτισμού που στοιχίζει στην αγορά 74 ευρώ να την αγοράζει ο δήμος 170!  Επίσης, είναι και η συντήρηση των αυτοκινήτων για την οποία ζητήσαμε στοιχεία και, με λίγα λόγια, ο δήμαρχος μας απάντησε, ότι «δεν μπορούμε να σας δώσουμε στοιχεία οικονομικά,  διότι, ούτε εμείς ξέρουμε τι δαπανήθηκε, πώς δαπανήθηκε και για ποιο σκοπό» ! Δηλαδή, πλήρης αδιαφάνεια!

» Για τις δημόσιες σχέσεις η δημοτική αρχή του κ. Κορτζίδη «επαίνεσε» τον εαυτό της, διότι ελάττωσε το ποσό αυτό από τα 221.826 ευρώ του 2010 σε 100.332 το έτος 2011. Απέκρυψε όμως σκόπιμα, ότι από τα 221.826 ευρώ του 2010, τα ~200.000 ευρώ αφορούσαν τις δημόσιες σχέσεις του πρώην Δήμου Ελληνικού . Αλλά και πάλι τα 100.332 ευρώ για το 2012 είναι λίγα χρήματα;

»Το 2012 θα είναι σαφώς χειρότερο, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Αλλά η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε πρόγραμμα , ούτε σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες και τις εξελίξεις . Το μόνο που κάνει είναι να κλείνει κάθε τόσο το Δήμο και να κάνει διαδηλώσεις ΟΝ CAMERA. Με τέτοιες μόνο ενέργειες δεν σώζεται ο Δήμος, ενώ στους δημότες παρέχονται ολοένα λιγότερες και χειρότερες υπηρεσίες, όπως π.χ. αυτή της καθαριότητας»

Αυτά λεγόντουσαν το Νοέμβριο 2012. Tώρα ας έλθουμε και στο σήμερα:

Αντί του Ιουνίου 2013, όπως ρητά προβλέπει ο Νόμος, ο κ. Χρ. Κορτζίδης φέρνει μόλις τώρα για συζήτηση στο ΔΣ τον Ισολογισμό του 2012. Και έτσι θα συμβεί το πρωτοφανές γεγονός: Ο Ισολογισμός του 2012 να συζητηθεί μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2014! Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά του δήμου! 

Το σημαντικότερο: Ο ισολογισμός του 2012 είναι ελλειμματικός κατά 979.416 ευρώ, δηλ. όσο είναι περίπου το ποσό για τις παράνομες πληρωμές του δημάρχου! 

Οι ορκωτές λογιστές στην Εκθεσή τους αναφέρουν: «Στη χρήση του 2012, ο δήμαρχος, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο Νόμος 3463/06, έδωσε εντολή να εκτελεσθούν χρηματικά εντάλματα, η νομιμότητα των οποίων έχει αμφισβητηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεκτικού Συνεδρίου. Τα παραπάνω εντάλματα έχουν αποσταλεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου….».   

Μετά από 10 χρόνια, ο κ. Χρ. Κορτζίδης «κατόρθωσε» να κάνει τον δήμο ελλειμματικό, και χωρίς να έχει εκτελέσει κανένα ουσιαστικό έργο, με αποτέλεσμα να τον οδηγεί προς την επιτήρηση!

Γιατί όμως το έκανε αυτό ο κ. Κορτζίδης;
Ισως να πίστευε, ότι θα δημιουργήσει και πάλι ένα παλλαϊκό κίνημα συμπαράστασης στην «νέα είδους πολιτική του», πράγμα που θα του έδινε ξανά την αναγνωσιμότητα εκείνη που θα του εξασφάλιζε την επανεκλογή του το 2014, για 5 ακόμη χρόνια!

Δυστυχώς όμως γι αυτόν, κανείς δεν του έδωσε σημασία και, έτσι, απόλυσε τους εργαζόμενους που είχε παράνομα κρατήσει και οδηγεί πλέον τον δήμο στην χρεωκοπία.
Ο αντιμνημονιακός στα λόγια δήμαρχος, θα παραδώσει τον δήμο στον έλεγχο των διαδικασιών της Τρόϊκας!  Το θέατρο, αντίστοιχο με αυτό των «απεργιών» πείνας στο Ελληνικό, δεν του βγήκε στην Αργυρούπολη!   

Θεωρώ, ότι οι πολιτικοί άνδρες που σέβονται τον εαυτό τους, το αξίωμά τους και προ πάντων τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν, πρέπει να λένε την αλήθεια, να μη λαϊκίζουν, να μη βρίζουν, να μη συνθηματολογούν, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους  και, κυρίως, να αναλαμβάνουν με παρρησία τις ευθύνες τους. Οχι να ρίχνουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, πλην των ιδίων, νομίζοντας ότι αυτό βολεύει στην – πάση θυσία - διατήρηση της καρέκλας τους.  

Όμως, κύριε Κορτζίδη, το 2013 δεν είναι ίδιο με το προεκλογικό 2009 που «παίζατε εν ου παικτοίς» λόγω της διαίρεσης των παρατάξεών μας, που πλέον δεν υπάρχει. 

Τώρα, θέλετε δεν θέλετε, θα απολογηθείτε στο λαό της πόλης για την απραξία σας, τον άκρατο λαϊκισμό σας, τις πολλές απαράδεκτες ή άδικες αποφάσεις σας, και το αποτέλεσμα της κάκιστης πολιτικής σας, ως δημάρχου του ενιαίου δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στα 3,5 και πλέον χρόνια που τον «διοικείτε»!

Οσο και αν αυτό σας πονά, δεν θα το αποφύγετε. Δεν θα σας σώσουν πλέον, ούτε οι υπεκφυγές σας, ούτε οι φτηνές δικαιολογίες σας, ούτε τα ψέματά σας, ούτε τα στηρίγματα που ψάχνετε να βρείτε, ούτε οι συνεχείς ύβρεις και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σας.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» θα φωνάζουν οι πολίτες και θα δείχνουν εσάς…..  


13-11-2013  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου