Ανακοινωσεις:

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤη Δευτέρα το απόγευμα, 25-11-13, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού η προγραμματισμένη από την παράταξή μας ανοιχτή συζήτηση για το κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης στο Ελληνικό.

Η προσέλευση των δημοτών και κατοίκων του Ανω Ελληνικού ήταν εντυπωσιακή. 

Τη συζήτηση προλόγισε καλωσορίζοντας τους δημότες ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος και τη σημερινή συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στις γειτονιές γύρω από τον τερματικό σταθμό του ΜΕΤΡΟ, που όπως τόνισε, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος 3,5 ετών καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για να αντιμετωπιστεί, έγκαιρα και αποτελεσματικά, το σοβαρό αυτό θέμα. Δεν χρειάζονται πλέον ευχές και γενικόλογες τοποθετήσεις. Απόψε θα σας παρουσιάσουμε τις θέσεις της "Ενωμένης Πόλης" για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης πρότασης που έχουν αρχικα σχεδιάσει οι ειδικοί της Επιτροπής Ανάπτυξης της παράταξής μας. Αλλά αυτό δεν αρκεί, θα χρειαστούν και άλλοι ειδικοι. Στη συνέχεια θα ακούσουμε τις δικές απόψεις στις λύσεις που προτείνουμε για να ανακουφιστούν οι βεβαρυμμένες γειτονιές μας», είπε και κατέληξε λέγοντας

«Στην περίπτωση που αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου δεσμευόμαστε από τώρα, ρητά και κατηγορηματικά, ότι όλα αυτά θα εφαρμοσθούν».


Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν από τον αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Ηλία Πέτρου, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, οι βασικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεινόμενες λύσεις τις Επιτροπής για το θέμα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η δημιουργία σύγχρονου δημοτικού «ρομποτικού γκαράζ» βάθους, μία μακροπρόθεσμη καινοτόμος και υλοποιήσιμη λύση που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

Ακολούθως τον λόγο έλαβαν δεκάδες πολίτες που ανέπτυξαν όλα τα επιμέρους προβλήματα και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν για την περιοχή, ενώ διεξήχθη ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος και μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων για τις λύσεις που παρουσιάσθηκαν από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Αλκη Δημητρακόπουλου – ο οποίος καταχειροκροτήθηκε - για τα, εδώ και χρόνια, άλυτα κυκλοφορικά κ.α. προβλήματα, που πλήττουν καίρια τον εμπορικό κόσμο της οδού Ιασωνίδου και για τις προτάσεις του.

Η ανοιχτή συζήτησε, που διήρκεσε τρείς περίπου ώρες, κατέληξε, με βάση τις προτάσεις που συζητήθηκαν, στην αποδοχή και υπογραφή ενός Ψηφίσματος από τους παριστάμενους δημότες, οι οποίοι εξουσιοδότησαν τον κ. Γιάννη Κωνσταντάτο να το καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε άλλη αρμόδια αρχή που εμπλέκεται στο σοβαρό αυτό θέμα.

Σημειώνεται, ότι κοινά διατυπωμένο αίτημα, ήταν η δημιουργία και άλλων θεματικών συζητήσεων για ενημέρωσή στις θέσεις και προτάσεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, που φιλοδοξεί να αναλάβει και διεκδικεί με αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.