Ανακοινωσεις:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κωνσταντάτος: Δεν θα ανεχθούμε την απομάκρυνση από την Αργυρούπολη των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) - ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΙσχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου και της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, διακηρύσσοντας εμφαντικά, ότι δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να γίνει πράξη η φημολογούμενη ενσωμάτωση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ της Αργυρούπολης με εκείνα της Γλυφάδας, όπου κάποιοι, όπως δήλωσε, επιδιώκουν να έχουν εκεί την τελική έδρα του, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα λίγων, αδιαφορώντας για τους πολλούς ανήμπορους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους συμπολίτες μας!


Μιλώντας την Δευτέρα το βράδυ, 30-8-13, στο Α ΚΑΠΗ ενώπιον μίας όντως εντυπωσιακής συγκέντρωσης – συζήτησης – διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αργυρούπολης και του Ελληνικού, που ο ίδιος προκάλεσε,  αναφέρθηκε αναλυτικά στο κρίσιμο αυτό θέμα, που, όπως τόνισε: «ενώ ήταν σε γνώση της δημοτικής αρχής, αν εμείς το αφήναμε να εξελιχθεί και δεν δράσουμε τώρα όλοι μαζί αποφασιστικά, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους ασφαλισμένους,   συνταξιούχους και ανέργους μας, αλλά και για την ίδια την πόλη. Δηλώνουμε   κατηγορηματικά και δεσμευόμαστε, ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχθούμε, ούτε θα το επιτρέψουμε να συμβεί».

«Για το σκοπό αυτό σας καλέσαμε απόψε εδώ όλους, δημότες, κατοίκους και φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής αρχής, ώστε μαζί από κοινού,  με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε την περαιτέρω δράση μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε, ότι ο καθένας δεν μπορεί από μόνος του» είπε και συνέχισε: «Όμως ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης, αντί να είναι – ως όφειλε – εδώ μαζί μας παρών,  προτίμησε, τρέχοντας πίσω από εμάς, να κάνει μια δική του αντισυγκέντρωση, αποδεικνύοντας έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι η ατομική του προβολή και το μικροκομματικό συμφέρον, του ίδιου και της διοίκησής του».         
   
Ο κ. Γ. Κωνσταντάτος ολοκλήρωσε την ομιλία του, ενημέρωσε τους πολίτες για τις αρχικές ενέργειες -   παρεμβάσεις του που θα κάνει άμεσα προς κάθε αρμόδιο φορέα, ενώ διάβασε και  σχετικό σχέδιο Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας, καλώντας παράλληλα όλες και όλους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να το υπογράψουν μαζικά, ώστε - σε πρώτη φάση - να επιδοθεί άμεσα στους αρμόδιους αποδέκτες, τους οποίους και ονόμασε, χειροκροτούμενος. «Εμείς πρώτα δίνουμε ουσιαστικό αγώνα μέσα στα Υπουργεία για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των κατοίκων και του δήμου δεν μαζευόμαστε μόνο έξω από αυτά για λόγους προβολής και εντυπωσιασμό», είπε      

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Προϊστάμενος των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης, που, μεταξύ των άλλων, περιέγραψε και αυτός τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τους δημότες και τους κατοίκους η τυχόν υλοποίηση σχεδίων για την απομάκρυνση των πολυϊατρείων από την πόλη.

Τέλος, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις πολλών δημοτών και κατοίκων οι οποίοι συμφώνησαν πλήρως με το προτεινόμενο κείμενο Ψηφίσματος και αυτή η πολύ παραγωγική συζήτηση – ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρά για να υπογράψουν το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, που έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εμείς οι υπογράφοντες δημότες και κάτοικοι του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα, 30-09-2013 στην Αργυρούπολη με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» για να συζητήσουμε με πνεύμα ομοψυχίας και αγωνιστικότητας τη φημολογούμενη μεθόδευση για ενσωμάτωση και μεταφορά των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης (πρώην ΙΚΑ) στα πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας.

Αφού λάβαμε υπόψη ότι:

 1. Τα  πολυιατρεία  ΕΟΠΥΥ  (πρώην  ΙΚΑ) Αργυρούπολης δημιουργήθηκαν  στη  πόλη μας το 1966  με  σκοπό  να  καλύψουν  τις  υγειονομικές  ανάγκες  των νοτίων  περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής, και ειδικότερα των περιοχών ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ και της λοιπής ευρύτερης  περιοχής.
 2. Αρκετά χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε μικρό πολυιατρείο με 4-5  ιατρούς  στη  Γλυφάδα, για να εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά  του τοπικού πληθυσμού  της κάτω Γλυφάδας και της Βούλας.
 3. Τα  ιατρεία της ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο (07:30 – 19:30) με περισσότερους από 35 γιατρούς όλων των  ειδικοτήτων, αποτελώντας  την  βασική  υγειονομική  μονάδα στα νότια προάστια.
 4. Με πολιτικά μέσα και απαράδεκτες παρεμβάσεις τοπικών συμφερόντων, κατόρθωσαν να μετατρέψουν τα ιατρεία ΓΛΥΦΑΔΑΣ σε Περιφερειακά, υποβαθμίζοντας σκόπιμα σε τοπικά εκείνα της ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ. Παράλληλα πήραν από την Αργυρούπολη ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και τους μετέθεσαν  στη  ΓΛΥΦΑΔΑ, έτσι ώστε  οι ασφαλισμένοι  να  υποχρεώνονται  να  πηγαίνουν  στη  ΓΛΥΦΑΔΑ.
 5. Εξυπηρετώντας τον ίδιο στόχο, στέλνουν συνεχώς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ   ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  σε  επιτροπές, ώστε  οι  ασθενείς  να χάνουν  τα  ραντεβού  τους  και να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη ΓΛΥΦΑΔΑ προκειμένου να  εξυπηρετηθούν!
 6. Εκμεταλλευόμενοι ακόμη και μιας  μικρής έκτασης  πυρκαγιά  στο  ΚΕΝΤΡΟ  ΜΑΝΑΣ  ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ που στεγάζεται στον 1ο όροφο των πολυιαατρείων ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ που μαύρισε μόνο τοίχους του  Κέντρου, άφησαν να περάσουν 2 μήνες χωρίς να αναθέσουν σε έναν ελαιοχρωματιστή να το βάψει! Αντί για αυτό, διέταξαν το  κλείσιμο του ΚΈΝΤΡΟΥ, που εξυπηρετούσε χιλιάδες νεογνά και  παιδιά. Τώρα τα  στριμώχνουν στους επάνω ορόφους μαζί με άλλους ασθενείς με λοιμώξεις κλπ, αδιαφορώντας  εγκληματικά  για  τους  κινδύνους  που  αυτά διατρέχουν. Και όλα αυτά, γιατί θέλουν να δείξουν ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ  ΕΠΑΡΚΕΙ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΣ!
 7. Τελευταία  προκήρυξαν  διαγωνισμό  για  μίσθωση  νέου υπερμεγέθους  οικήματος  στη ΓΛΥΦΑΔΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν ΕΚΕΊ νέα πολυιατρεία. Η  ζητούμενη  επιφάνεια 1.170 έως 1404 τ.μ. (!!),είναι υπερβολικά μεγάλη για τις τοπικές  ανάγκες της ΚΑΤΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Είναι  προφανές  ότι, για  να  στελεχωθεί  αυτό  το  οίκημα πρέπει να  κλείσουν όλα τα  τοπικά ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,  και μεταξύ αυτών και της  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
 8. Όπως προκύπτει η σχεδιαζόμενη πολιτική επιδιώκει να χαρακτηρίσει έδρα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ της ευρύτερης περιοχής τη ΓΛΥΦΑΔΑ,  δεδομένου ότι η δημοτική αρχή της Γλυφάδας, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των δημοτών της, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ «ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ» ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ  ΠΛΗΡΩΣ  ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ  ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ, δηλώνοντας τα εξής:

 1. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ  ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
 2. ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,  ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
 3. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΠΟΛΗ  ΜΑΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΜΕ  ΔΕΔΟΜΕΝΗ  ΤΗΝ  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ  ΣΥΝΔΕΣΗΣ.
 4. ΔΕΝ  ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ, «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ», ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
 5. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ  ΝΑΥΛΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ  ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΝΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.
 6. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣ 70.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ»  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ TΩΝ  ΕΡΓΑΤΩΝ , ΤΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ  ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
 7. ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ  ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΟΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΏΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ  ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.
 8. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΠΙΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ «ΚΑΥΤΟΥ» ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΆ ΥΠΟΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.
 9. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
      
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 1. Γραφείο Πρωθυπουργού
 2. Υπουργό Υγείας
 3. Υφυπουργό Υγείας
 4. Αρχηγούς και βουλευτές κομμάτων
 5. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
 6. Πρόεδρο Ι.Σ.Α.
 7. Περιφερειάρχη Αττικής
 8. Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης 
Ακολουθούν τα ονοματεπώνυμα και οι υπογραφές εκατοντάδων δημοτών και κατοίκων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση της 30ης -9- 2013.  
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου