Ανακοινωσεις:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Σε πανηγυρικό κλίμα η Γενική Συνέλευση της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" - Ξεκινάμε!





Όλα ήταν όμορφα το πρωϊ της Κυριακής  15-9-2013,  στο Α’ ΚΑΠΗ στην Αργυρούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ». Θαυμάσιος ο καιρός, εντυπωσιακή η μαζικότητα συμμετοχής των μελών και των φίλων της παράταξης από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη.

Κατέκλεισαν το χώρο, εντός και εκτός, της συνόδου, και σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, ομοψυχίας και ελπίδας, επικρότησαν  πλήρως την έναρξη της νικηφόρας πορείας του προεκλογικού αγώνα  της παράταξης που, όπως δηλώθηκε, ξεκινά  κιόλας από την επόμενη  μέρα (16/9).


Μέσα σε αυτό το κλίμα ομοψυχίας και ελπίδας, τόσο ο πρόεδρος της παράταξης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, όσο και ο αντιπρόεδρός της κ. Γιάννης Τσαρπαλής , απεύθυναν δημόσια ιδιαίτερο μήνυμα – πρόσκληση συστράτευσης στον κοινό αγώνα,  όλων εκείνων των υγιών δυνάμεων της πόλης, που βρίσκονται απέναντι στην καταστροφική πολιτική  του «συστήματος Κορτζίδη» και οι οποίοι  παρέμειναν μέχρι τώρα εκτός της μεγάλης, ενιαίας και ανεξάρτητης  «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Ο πρόεδρος της συνέλευσης κ. Πέτρος Ξυνταβελώνης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της, ανέφερε, μεταξύ των άλλων: « Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της πλήρους απαξίωσης των πολιτικών αξιών, να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι νέοι με οράματα και όρεξη για σοβαρή δουλειά που να βγαίνουν μπροστά. Ανθρωποι από όλες τις πρώην παρατάξεις της πόλης, που μπήκαν σε ομάδες εργασίας, κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ανάγκες, άκουσαν  τις προστάσεις των πολιτών, ώστε να μπορούνε σήμερα να καταθέσουν  ενώπιον σας τις πρώτες προτάσεις και τις κριτικές για το πώς λειτουργεί και πως τελικά θα έπρεπε να λειτουργεί ο τελματωμένος σήμερα δήμος μας»

Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι με αρχηγό μας τον Γ. Κωνσταντάτο θα πετύχουμε την αναστροφή της φθίνουσας πορείας του δήμου και την επίτευξη κάθε στόχου του προγράμματός μας» .

Ο πρόεδρος της παράταξης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο αναφέρθηκε αναλυτικά  στις μέχρι τώρα πολλές και επιτυχημένες πρωτοβουλίες και δράσεις της παράταξης, τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, όσο και μέσα στη κοινωνία, η οποία όμως, όπως τόνισε, «στενάζει κυριολεκτικά  κάτω από το βάρος των επαχθών και απεχθών για τη χώρα μνημονίων και δεν αντέχει πια άλλο να βλέπει να επικρατεί και στο δήμο  ο πολιτικαντισμός,  η μιζέρια, η κακομοιριά, η κακοδιοίκηση και η πλήρης ανικανότητα, γεγονός  που της στερεί κάθε δυνατότητα να πάρει  έστω και μία ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον, που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα «πεπραγμένα» της σημερινής δημοτικής αρχής, τις παράνομες πράξεις και  παραλείψεις της, που όπως τόνισε «μοναδικό στόχο  είχαν και έχουν να υπηρετήσουν το στενά κομματικό και ατομικό συμφέρον του δημάρχου και των μελών της διοίκησής του, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγήσει σήμερα τον άλλοτε κραταιό δήμο σε πλήρες τέλμα και αδιέξοδο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέλυσε μία προς μία τους αρχικούς βασικούς άξονες  και τις προτεραιότητες του προγράμματος της παράταξης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις πολλές επαφές και συζητήσεις των μελών της με τους πολίτες, που εισηγήθηκε στη συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή, και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν, όπως τόνισε,  άμεσα, ώστε  να ενημερωθούν για αυτές πλήρως όλοι οι δημότες.

«Θέλουμε την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος που διοικεί τον δήμο για 40 ολόκληρα χρόνια. Θέλουμε την επιστροφή στα έργα, για μία πόλη καθαρή, ασφαλή και φωτεινή.  Το μέλλον της πόλης  πρέπει να ανατεθεί πλέον στα χέρια των νέων ανθρώπων,  που δεν εξαρτώνται από κόμματα και μηχανισμούς, που διαθέτουν Γνώση , Ικανότητα, Αλληλεγγύη και Αισιοδοξία και οι οποίοι θέλουν τον τόπο τους να γίνει καλύτερος για τους ίδιους και για τα παιδιά τους»  είπε καταλήγοντας, προκαλώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα της συνέλευσης. 


Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος της παράταξης κ. Γιάννης Τσαρπαλής, που αναφέρθηκε και αυτός με πολλά παραδείγματα στα πρωτόγνωρα, όπως τα χαρακτήρισε,  «έργα και ημέρες του συστήματος Κορτζίδη» , καθώς και στις αρνητικές επιπτώσεις τους για το δήμο.

Αναφερόμενος  ειδικότερα στο σχέδιο προγράμματοςτης παράταξης είπε «Είναι μια δουλεία ομαδική, η οποία έγινε από καρδιάς σε κλίμα ομοψυχίας και ενθουσιασμού και αυτό μας δυναμώνει και μας χαροποιεί ιδιαίτερα» .

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι πραγματικά η πρώτη φορά που βλέπω μια δημοτική παράταξη, όπως η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ», να λειτουργεί τόσο συντεταγμένα και τόσο δημοκρατικά, με πλήρη και συνεχή λειτουργία όλων των οργάνων της, όπου συζητιούνται αναλυτικά όλες οι απόψεις και λαμβάνονται οι αποφάσεις από κοινού για όλα ανεξαιρέτως τα επιμέρους ζητήματα»   


Τέλος, τον λόγο έλαβαν πολλοί δημότες, μέλη και φίλοι της παράταξης από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, που πληροφόρησαν το σώμα για κάποια επιμέρους προβλήματα του δήμου, ενώ ταυτόχρονα επιδοκίμασαν πλήρως τις εισηγήσεις των προέδρου και αντιπροέδρου της παράταξης.

Η Συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της  μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, με τον κ. Π. Ξηνταβελώνη να ευχαριστεί άπαντες για την παρουσία τους και για την εποικοδομητική συμμετοχή τους και να ολοκληρώνει καταχειροκροτούμενος με τη φράση: «Ολοι μαζί, ΞΕΚΙΝΑΜΕ»!  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου