Ανακοινωσεις:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Οι θέσεις μας για τη Δημοτική Αστυνομία, τους Σχολικούς Φύλακες και το λοιπό προσωπικόΗ Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες αποτελούν βασικούς θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν και λειτουργούν εδώ και χρόνια σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως εξάλλου προβλέπει, ως τοπική αρμοδιότητα, και η Ευρωπαϊκή Χάρτα λειτουργίας της.  Επομένως, η τραγικά αυθαίρετη κατάργησή τους, πλήττει καίρια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής ευθέως αναφέρει ως αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου  4172/2013 που μόλις ψηφίσθηκε από τη Βουλή, καθώς  η διάταξη αυτή δεν τεκμηριώνεται ρητώς, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας. Δεν στοιχειοθετείται  δηλαδή ο λόγος για τον οποίο οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων δεν αποτελούν τοπική υπόθεση και πρέπει να φύγουν από τους δήμους, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.


Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην συνεχή απαξίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα, που λαμβάνονται εν’ ονόματι των καταστροφικών για τη χώρα μνημονιακών πολιτικών. Τα μέτρα αυτά τα ονομάζουν κατ ευφημισμό μεταρύθμιση, ενώ στην ουσία αποτελούν  αντιμεταρύθμιση και διαλύουν την κοινωνία. 

Χωρίς σοβαρό, καλά μελετημένο  σχέδιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού συνολικά – και όχι αποσπασματικά  και στο πόδι – της δημόσιας διοίκησης και χωρίς μια σοβαρή και έντιμη αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της σε όλους τους τομείς της, είναι προφανές, ότι δεν οδηγούμεθα πουθενά.

Επικροτούμε πλήρως τις αντιδράσεις και ενέργειες των Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ κλπ) για το θέμα αυτό και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν ενεργά, όποτε και όταν κληθούν, τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις τους. 

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ στο σύνολό της στάθηκε και στέκεται διαρκώς  στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου, στήριξε και στηρίζει πλήρως τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και τους δίκαιους αγώνες τους. 

Η μεμονωμένη προσωπική απόψη που εξέφρασε δημόσια ο κ. Γ. Ζωγόπουλος στα θέματα αυτά, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αποτελεί και δεν εκφράζει με κανένα τρόπο τη θέση της παραταξής μας και, για το λόγο αυτό, θα κληθεί  να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια Οργανά της, όπως προβλέπεται σχετικά στο Καταστατικό της.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου