Ανακοινωσεις:

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Eπτά χρόνια αδιάληπτης διάθεσης φθηνών προϊόντων και προϊόντων παραγωγού



Eπτά χρόνια έκλεισε η διάθεση φθηνών προϊόντων και προϊόντων παραγωγού από την  παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».

Περισσότεροι από 36.000 δημότες έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι σήμερα και η εθελοντική αυτή δράση κοινωνικού χαρακτήρα συνεχίζεται χωρίς διακοπή το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, με την διάθεση 40 περίπου προϊόντων στους συνδημότες μας.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί… 369 και πλέον διαθέσεις πολλών δεκάδων τόνων προϊόντων παραγωγού στους πολίτες του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, και όχι μόνο.

"Θέλω να υπογραμμίσω" δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος "ότι το «κίνημα της πατάτας» που άρχισε το 2012, εμείς πρώτοι, ως αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, το ξεκινήσαμε στην Αθήνα, μαζί με το Eθελοντικό Κοινωνικό Κίνημα Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΕΚΚΕΑ), με πολύ μεγάλη προσπάθεια, ελάχιστους πόρους και μέσα, ενώ καμία άλλη αξιωματική αντιπολίτευση των δήμων της Αττικής, πλην της Παλλήνης, δεν είχε διοργανώνει τότε ανάλογες δράσεις.


Αυτό οφείλεται στην άοκνη εθελοντική εργασία των μελών μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο και τον κόπο τους.


To Εθελοντικό Κίνημα Καταναλωτών Ελληνικού – Αργυρούπολης (Ε.Κ.Κ.Ε.Α.) προέκυψε ως φυσική συνέπεια της τότε πρωτοβουλίας μας «ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ – ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» με τη διάθεση δεκάδων τόνων φθηνής πατάτας στους κατοίκους της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και των γύρω περιοχών, απευθείας από παραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου Δράμας .
Το Ε.Κ.Κ.Ε.Α. είναι επίσης η συνέπεια της μεγάλης αποδοχής της πρωτοβουλίας αυτής από τους πολίτες που κατέδειξε με απόλυτη καθαρότητα, ότι η απώθηση των μεσαζόντων από την αγορά αποφέρει μεγάλη ωφέλεια στο πορτοφόλι του ελληνικού νοικοκυριού. Αυτή η ωφέλεια δε στον καταναλωτή, συνδυάζεται με αντίστοιχο κέρδος των αγροτών παραγωγών που απολαμβάνουν πολύ καλύτερες τιμές από αυτές της συμβατικής αγοράς.

Είναι βέβαια προφανές ότι με το Ε.Κ.Κ.Ε.Α δεν είναι δυνατόν να λύσει συνολικά το πρόβλημα τιμών στην αγορά, διότι υπάρχουν μεγάλα οργανωτικά προβλήματα και νομικά ζητήματα που πρέπει να παρακαμφθούν, τα οποία εκκρεμούν μέχρι και σήμερα
.

Το μεγάλο στοίχημα αυτής της προσπάθειας ήταν και είναι να συμβάλει, όσο μπορεί, στην ανακούφιση των κατοίκων – καταναλωτών του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, που εξακολουθούν δυστυχώς να πλήττονται από τα άγρια οικονομικά μέτρα και να δραστηριοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές που θα στηρίξουν αποφασιστικά και θα ενδυναμώσουν τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας που δημιουργεί ελπίδα για το αύριο.

Την χρειάζεται αυτήν την ελπίδα η κοινωνία μας σήμερα περισσότερο από ποτέ.
Γιατί πρέπει επιτέλους να ξεπεράσει τη κρίση και να τη μετατρέψει σε μια νέα αρχή, επιβάλλοντας για όλους και για όλα πολιτικές και διαδικασίες που θα στηρίζονται σε νέες αρχές, οράματα και αξίες"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου