Ανακοινωσεις:

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Οι σκοπιμότητες της καθυστέρησης για το Ελληνικό έχουν ονοματεπώνυμο (vid)


Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μιλάει στο δημοσιογράφο του in.gr Νίκο Κλόκα για την επένδυση του Ελληνικού, σημειώνοντας πως οι όποιες σκοπιμότητες για καθυστέρηση του έργου έχουν «ονοματεπώνυμο», ενώ τονίζει πως ορισμένοι από όλους όσοι διαμαρτύρονται σήμερα υπέρ των αρχαιολόγων ήταν αυτοί που ψήφιζαν τη σύμβαση παραχώρησης πριν ένα χρόνο.

«Αυτοί που διαδηλώνουν απέξω, αυτοί οι 10-15, είναι οι ίδιοι που διαδηλώνουν εδώ και δεκατίες για οτιδήποτε πάει να γίνει σ' αυτόν τον τόπο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στοχοποιώντας τον πρώην δήμαρχο της περιοχής Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος ηγείται αυτής της μειοψηφίας. 
Σχολιάζει τις αποφάσεις για το «δάσος» που φύτεψε το Κολλέγιο πριν από 90 χρόνια, τονίζοντας πως στο σημείο δεν υπήρχε ποτέ δάσος και σημειώνει πως η Αρχαιολογική Υπηρεσία ασχολήθηκε με το ζήτημα των αρχαιοτήτων μόλις το 2016, όταν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου έφυγαν από την περιοχή το 2001, ενώ και η σύμβαση παραχώρησης υπογράφθηκε από το 2012, συμπληρώνοντας πως και οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι μιλούν για ενδείξεις ύπαρξης αρχαιοτήτων. 
Μάλιστα, αναφέρει μια ακόμα χρονολογία καθοριστικής σημασίας, όταν το 1957 κατά την επέκταση του αεροδρομίου από τον Ωνάση, χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος ο Άγιος Κοσμάς και όχι ο χώρος του αεροδρομίου. 
Ο κ. Κωνσταντάτος μιλάει για τα οφέλη που θα έχει η αξιοποίηση του χώρου στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, αναλύει και τις διεκδικήσεις του δήμου από τον Φορέα διαχείρισης που θα καθοριστεί, καθώς και από τον επιχειρηματία του έργου, ενώ αναφέρεται στις αντιδράσεις των όμορων δήμων, την ακύρωση της «συμμαχίας δημάρχων» και όσα αυτοί ζητούν επί του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις τους είναι άδικες.
«Ο δήμος βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο, με φορείς και δράσεις, και θέλουμε να μας ξεκαθαρίσουν το πλαίσιο μετεγκατάστασης μέχρι την επιστροφή στο χώρο με τη νέα δομή, όπως έχει προβλεφθεί από το MoU» τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος και μιλά για ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο για το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.  
Τέλος, ο δήμαρχος της περιοχής εκτιμά πως δύσκολα θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο 2018, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν είναι αισιόδοξος.
«Εμείς παλέψαμε για να γίνει αυτό το έργο, στοχοποιηθήκαμε, αλλά δεν βλέπουμε φως στο τούνελ» τονίζει ο κ. Κωνσταντάτος, ο οποίος σημειώνει πως αν ακυρωθεί η επένδυση θα κινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψει η έκταση στους πολίτες του Ελληνικού - Αργυρούπολης. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου