Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη Γ. Κωνσταντάτου στην "Ε" για το Ελληνικό: Προτείναμε Mεγάλο Θεματικό Πάρκο, οικολογική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας!


Η συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και επικεφαλή της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", στα πλαίσια του ρεπορτάζ της για το π. αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου διατυπώνεται μεταξύ των άλλων, και η πρωτοποριακή πρότασή του, που είχε προ καιρού τεθεί και απερίφθη, για τη δημιουργία μεγάλου Θεματικού Πάρκου της Ελληνικής Ιστορίας, κατά το πρότυπο της Disneyland.
ΕΡ.: Ποια είναι η θέση σας για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, έτσι όπως δρομολογείται από την Πολιτεία;
ΑΠ:: "Η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου  δεν πρέπει να είναι  μια διαδικασία εκχώρησης για γρήγορη εξοικονόμηση ενός ποσού και μάλιστα ευτελούς. Ούτε, να αφεθεί ο πολύτιμος αυτός χώρος έρμαιο του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου να κάνει ότι θέλει, Αυτό δεν θεωρείται ανάπτυξη.
Το βασικότερο όλων, το καίριο σημείο της διαδικασίας μιας πραγματικής αξιοποίησης, πρέπει να είναι η διαφάνεια, και η ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες που μας κρίνουν. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, πρέπει να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και τους εθνικούς στρατηγικούς στόχους μακροπρόθεσμα και να μην ταυτιστούν με την παρούσα οικονομική συγκυρία για εξυπηρέτηση άμεσων δημοσιονομικών στόχων".
ΕΡ.: Διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις τόσο για την πώληση όσο και για την επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί στη συνέχεια, από τους πολίτες των όμορων περιοχών. (Επιτροπη Αγώνα για το μητροπολιτικό Πάρκο). Συμμερίζεστε τις απόψεις αυτές; ¨Η έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση; πέραν των ήδη γνωστών; 
ΑΠ:  "Θεωρώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει εναλλακτικές προτάσεις που θα συμβάλλουν ενεργά στην ανασύνταξη και ανάπτυξη της χώρας. Παρά τις αντιξοότητες, η Τ.Α. πρέπει να λειτουργήσει ως πρωταγωνιστής.
Να εγκαταλείψει οπισθοδρομικές νοοτροπίες και να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης των δήμων, με έμφαση τη φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη  με προσέλκυση κατάλληλων επενδύσεων που θα συμβάλλουν, ιδιαίτερα, στην αντιμετώπιση της απίστευτα υψηλής ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους νέους, το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας.
Στα πλαίσια αυτά, η αξιοποίηση της έκτασης, πρέπει να αποτελέσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό και οικολογικό έργο -  πρότυπο, με ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία και το περιβάλλον, που θα δείξειτη στρατηγική επιλογή για το πώς θέλουμε να είναι το μέλλον της  Ελλάδας
Για την αξιοποίηση του χώρου πολλά θα μπορούσα να σας πω.

Θα αναφέρω μόνο, ως παράδειγμα, την πρότασή μας στο δήμαρχο  - που την απέρριψε - για τη δημιουργία ενός μοναδικού στον κόσμο μεγάλου Θεματικού Πάρκου της ιστορίας μας (τύπου Disneyland), που θα προσέλκυε εκατομμύρια  επισκεπτών  και τη δημιουργία – ως ναυτιλιακής χώρας - ενός πρότυπου Θαλάσσιου Πάρκου – Ενυδρείου, μοναδικού στη Μεσόγειο .
Οι χώροι πρασίνου και οι ελεύθεροι χώροι να ανέρχονται στο 75% τουλάχιστον της συνολικής έκτασης, με σαφή διαχωρισμό των χώρων πρασίνου από  τους ελεύθερους. Σε αυτούς μπορούσε να δημιουργηθεί μια μεγάλη πρότυπη Νοσοκομειακή & Παιδιατρική Μονάδα, με παραθεριστικό οικισμό ποιότητας, που  υπηρετεί  και το στόχο της ανάπτυξης του νοσοκομειακού τουρισμού, άλλη μία σύγχρονη πηγή μεγάλης προστιθέμενης αξίας για την περιοχή και ολόκληρη τη χώρα.  
Βέβαια, τα περί Καζίνο το θεωρώ… αστεία..
Δεν παραλείπω να τονίσω, ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, στην εκδίωξη των φορέων που στεγάζονται στον π. αεροδρόμιο. Προσφέρουν πολύτιμο  έργο, και γι αυτό θα αντιταχθούμε στην όποια ενέργεια έξωσής τους, χωρίς να έχει  εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε άλλους χώρους, πράγμα για το οποίο, δυστυχώς, ολιγώρησε η παρούσα δημοτική αρχή".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου