Ανακοινωσεις:

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Μήνυμα του Δημάρχου Eλληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου για την Eθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 182125 Μαρτίου 1821, η μεγάλη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και απελευθέρωσης του Ελληνικού λαού από την οθωμανική κυριαρχία, που 197 χρόνια μετά, υπό νέα μορφή, απειλεί και πάλι την Ελλάδα και την Κύπρο μας.

Αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους, τους ήρωες – πεσόντες, που πάλεψαν με ήθος, αυτοθυσία και απίστευτο ψυχικό σθένος, για την Εθνική Ανεξαρτησία και Ελευθερία και ύστερα από περίπου 400 χρόνια υποταγής στον Οθωμανικό ζυγό άλλαξαν την ιστορική πορεία του Εθνους μας.

Σήμερα, σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας, σε ένα ιδιαίτερα ασταθές διεθνές περιβάλλον, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δύσκολα προβλήματα, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, αναταραχές και πολεμικές συγκρούσεις, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 μας διδάσκει πως η πρόοδος μας και η διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος δε μπορεί να γίνουν, παρά μόνο μέσα από ενότητα, κοινά οράματα, τήρηση των παραδόσεων και αξιών του Εθνους μας και, βέβαια, συνεχή αγώνα σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς . 

Ας παραδειγματιστούμε, λοιπόν, από τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές, γιατί απέδειξαν ότι, ο σκληρός συνεχής αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους και ενός λαού μπορούν να αλλάξουν αυτό, που κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.

Ντύσαμε το Δημαρχείο μας με την Ελληνική Σημαία, το ιερό σύμβολο του Εθνους μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και χύσανε ποταμούς αίματος για την Ελευθερία μας. Και αυτό θα πρέπει να πράξουμε όλοι μας.

Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές σε όλες και όλους για ένα καλύτερο μέλλον! Και θα το επιτύχουμε, γιατί το θέλουμε, το μπορούμε και το αξίζουμε!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου