Ανακοινωσεις:

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Οχι παιχνίδια κύριοι στις πλάτες των μαθητών του 4ου Λυκείου - Όλη η αλήθεια


To 4o ΓΕΛ Αργυρούπολης
 Η Παιδεία είναι ένας τομέας στον οποίο η σημερινή δημοτική αρχή, εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει προτεραιότητα και έχει θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής της.

Παρά το γεγονός ότι παρέλαβε παρατημένες και σάπιες σχολικές μονάδες από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με μεθοδικότητα κατάφερε και ανακαίνισε σχεδόν όλα τα σχολικά προαύλια και τις σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ με νέες εργολαβίες θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το σχολικό περιβάλλον των μαθητών αλλά και των διδασκόντων.

Η πραγματικότητα αυτή όμως φαίνεται να μην αρέσει στην παράταξη του κ. Κορτζίδη αλλά και σε μερίδα εκπαιδευτικών και παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας που έχουν ανοίξει πόλεμο με την δημοτική αρχή διαστρεβλώνοντας πράγματα και καταστάσεις προς όφελος τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του 4ου Λυκείου Αργυρούπολης το οποίο εδώ και 17 χρόνια στεγάζει υπό άθλιες συνθήκες μαθητές και δασκάλους.

Ο Δήμαρχος προκειμένου να δώσει μόνιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα, με προσωπικές του ενέργειες εξασφάλισε την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος, ύστερα από χρόνια γραφειοκρατικών κωλυμάτων, από το Υπουργείο Παιδείας για την κατασκευή του νέου Τεχνολογικού/ΣΕΚ Λυκείου που θα εξυπηρετεί τα εργαστήρια ΣΕΚ Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας σε οικόπεδο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ παράλληλα θα λύσει και το θέμα στέγασης του 4ου Λυκείου.

Παράλληλα, πρότεινε στην εκπαιδευτική κοινότητα, το 4ο Λύκειο να συστεγαστεί προσωρινά (μέχρι να ανεγερθεί το νέο σχολείο) σε κτίριο που ανήκει στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης επί της Λεωφ, Κύπρου, και στεγάζει αυτή την στιγμή Λύκειο της Γλυφάδας, ώστε οι μαθητές να φύγουν από τα άθλια αυτά κτίρια που αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας.

Οι καθηγητές, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου και η παράταξη του κ. Κορτζίδη, απέρριψαν την πρόταση του δημάρχου χωρίς καν να μπουν στον κόπο να την εξετάσουν, εξυπηρετώντας τα δικά τους μικρο-συμφέροντα εις βάρος των μαθητών.

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλέσουν τον δήμαρχο, διότι με επιστολή του ανέφερε ότι θλίβεται προσωπικά για την στάση τους και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε αυτή, αντί να του συμπαρασταθούν στην πρότασή του για μετεγκατάσταση του 4ο Λυκείου, την απέρριψαν χωρίς διάλογο και προτάσεις.

Η Αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Η ανέγερση του νέου σχολείου του Δήμου μας ήδη δρομολογείται. Η ιστορία όμως θα καταγράψει την τραγική κατάσταση που παρέδωσε ο πρ. Δήμαρχος τα σχολεία της πόλης και η εμμονή του, για την παραμονή των μαθητών του 4ο Λύκειο σε ένα κτίριο άθλιο και σάπιο.

Μοναδική κερδισμένη από την παραμονή των μαθητών στο σημερινό κτίριο είναι η ιδιοκτήτρια του σχολείου με τα υψηλά ενοίκια που εισπράττει, για το εντελώς ακατάλληλο κτίριο της και ο νοών νοείτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου