Ανακοινωσεις:

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Τέλος στα πολιτικά παιχνίδια με τον πολιτισμό από τους θιασώτες του λαϊκισμού στο Ελληνικό - Αργυρούπολη


Μετά από μια σειρά, ανακριβών και συκοφαντικών ανακοινώσεων, που πλαισιώθηκαν από κατευθυνόμενα σχόλια, έχοντας ως στόχο την σπίλωση του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, με αφορμή την δήθεν παύση λειτουργίας των πολιτιστικών τμημάτων, η διοίκηση του Δήμου απαντάει τα εξής:
Κανένα πολιτιστικό τμήμα του Δήμου δεν έχει κλείσει, ούτε πρόκειται να κλείσει. Όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά.
Τα τμήματα πολιτισμού δεν εξαρτώνται από την παραμονή ή όχι του δασκάλου τους. Σε όλες τις περιπτώσεις αντικαθίσταται από άλλον δάσκαλο, ο οποίος προφανώς χρειάζεται χρόνο και ευκαιρίες προκειμένου να αποδείξει την αξία και τη δουλειά του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δάσκαλοι χορού κα. Ζαμπέλη και κ. Χαριτωνίδης που πριν από 3 χρόνια (στην αρχή της θητείας μας) αντικατέστησαν τους δασκάλους που έφυγαν στα τμήματα τους, παραλαμβάνοντας τμήματα σχεδόν “ερημωμένα”. Σήμερα λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία, και έχουν ξεπεράσει τους 100 μαθητές έκαστος.
Να σημειωθεί ότι κανονικά λειτουργούν τα τμήματα:
1.    Παραδοσιακοί χοροί και λάτιν υπό την κα. Κωνσταντινίδου
2.    Παραδοσιακοί χοροί υπό τον κ.Χαριτωνίδη
3.    Σύγχρονος χορός υπό την κα.Ζαμπέλη
4.    Φωτογραφίας, υπό την κα. Χόντου
5.    Εικαστικών, υπό τον κ. Ντε Παντουάνι
6.    Όλα τα τμήματα του ωδείου στα οποία ενσωματώθηκε το τμήμα κρουστών
7. Η παιδική, εφηβική και ενήλικη θεατρική σκηνή Ελληνικού υπό την κα. Κωνσταντάτου η οποία ανέλαβε και την παιδική εφηβική σκηνή της Αργυρούπολης
Να σημειωθεί επίσης ότι τα τελευταία 3 χρόνια δημιουργήθηκαν και νέα τμήματα όπως μουσικο-κινητική για νήπια, μπαλέτο και Zumba.
Σύντομα θα επαναλειτουργήσει και η θεατρική σκηνή Αργυρούπολης με νέο δάσκαλο, και με την πλήρη υποστήριξη του δήμου όπως ανέκαθεν γινόταν.
Ένας δάσκαλος είναι ελεύθερος να αποχωρήσει για οικονομικούς, για προσωπικούς, ή και για επαγγελματικούς λόγους. Άλλωστε κατά το παρελθόν, στην μακρά ιστορία του δήμου, έχουν αποχωρήσει και πολλοί άλλοι δάσκαλοι επιλέγοντας άλλους δρόμους στην καριέρα τους.....

Ο Δήμος όμως δεν είναι το “προσωπικό μαγαζί” κανενός. Πόσο μάλλον δε, να γίνει “όμηρος” μίας συντεχνίας που θέλει να εκβιάσει τον Δήμαρχο και η οποία ελέγχεται από τοπικούς πολιτικούς, που μόνο σκοπό έχουν την δημιουργία τεχνητών εντάσεων με σκοπό να πλήξουν την δημοτική αρχή, όπως αποδείχτηκε στην πράξη και όχι να λειτουργήσουν το πολιτιστικό τμήμα ομαλά και δημιουργικά.
Ο Δήμος ήταν και είναι πάνω από πρόσωπα, ομάδες και συμφέροντα και έτσι θα συνεχίσει και στο μέλλον. Ο Δήμος επίσης για όσους δεν θέλουν σκόπιμα να το καταλάβουν, πληρώνει τους εργαζόμενους δασκάλους του σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος και μόνο αυτός. Δεν πληρώνει μέσω “μαύρων ταμείων”, δεν έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους και δεν λειτουργεί ως “πολιτικό παραμάγαζο” κανενός. Ο Δήμος δεν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και δεν μπορεί ούτε και θέλει να αδικήσει κανέναν γιατί απλά οι υπηρεσίες του (τμήμα Πολιτισμού) ως δημόσιοι λειτουργοί εφαρμόζουν τον νόμο και μόνο αυτό (και όχι τις επιθυμίες του δασκάλου ή ακόμα και του εκάστοτε αιρετού) .
Δεν ευθύνεται επίσης ο δήμος εάν κάποιος δάσκαλος δεν είναι ικανοποιημένος π.χ. με την αμοιβή των 700 ευρώ μηνιαίως, που προκύπτει από την συμμετοχή 43 μαθητών στο τμήμα του . Αυτά όμως ορίζει ο νόμος. Στην Ελλάδα των μνημονίων οι αμοιβές των δασκάλων στα πολιτιστικά τμήματα τις ορίζει ο νομοθεσία και όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος όσο και να επιθυμεί να προσφέρει το παραπάνω στον δάσκαλο που το ζητάει .
Ο Δήμαρχος όμως προσωπικά που στοχοποιήθηκε από συγκεκριμένη ομάδα, έπραξε σε όλα τα επίπεδα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει τα τμήματα και τους δασκάλους τους. Πέτυχε μετά από επίπονες προσπάθειες στο υπουργείο Εσωτερικών, μετά από προσωπική του παρέμβαση στον Υπουργό, να αλλάξει εν μέρει ο νόμος αυτός, ώστε η αμοιβή των δασκάλων των πολιτιστικών τμημάτων να γίνεται στο 70% από το αντίτιμο που θα πληρώνουν οι μαθητές και το 30% από οικονομικούς πόρους του Δήμου. (πριν την παρέμβαση του δημάρχου η αμοιβή του δασκάλου προερχόταν στο 100% από το αντίτιμο των μαθητών). Δηλαδή για 43 μαθητές μπορείς να πληρωθείς ακριβώς το ποσό που πληρώνουν οι συγκεκριμένοι και μόνο μαθητές.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι, τον προηγούμενο χρόνο, προσωπικά ο Δήμαρχος, από δικά του χρήματα, ενίσχυσε οικονομικά με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, την Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης ώστε να ανεβάσει παράσταση της, κίνηση ενδεικτική του ενδιαφέροντος, προσωπικά του δημάρχου για την υποστήριξη του συγκεκριμένου τμήματος και του δασκάλου, έμπρακτα και όχι με θεωρίες.
Επίσης ο Δήμαρχος είχε μεσολαβήσει, ώστε η θεατρική σκηνή Αργυρούπολης να μεταβεί στον δήμο Λευκάδας το προσεχές καλοκαίρι, με όλα τα έξοδα της καλυμμένα, ώστε να παρουσιάσει το έργο της. Από που λοιπόν οι συκοφάντες αντλούν επιχειρήματα ότι δεν έκανε το παν για να κρατήσει τον συγκεκριμένο δάσκαλο για τον οποίο ότι υποσχέθηκε δημόσια το έπραξε στο ακέραιο. Ο Δήμαρχος όμως δεν είναι όμηρος κανενός που απλά θέλει να επιβάλλει το δικό του καθεστώς και την δική του νοοτροπία γιατί όλα έχουν τα όρια τους!
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά περιστατικά για τον τρόπο που λειτουργούσαν επί χρόνια ορισμένα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου τα οποία κληρονομήσαμε από τους κριτές μας και προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε, χαρακτηριστικά του τρόπου που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό στην πόλη, ακόμα και για ίδιον οικονομικό όφελος.
Δεν θα το κάνουμε γιατί στόχος μας δεν είναι η αντιπαράθεση ούτε η σύγκρουση γύρω από τα πολιτιστικά τμήματα, του δήμου μας γιατί απλά τα τμήματα αυτά είναι πνευματικά παιδιά του δήμου μας και όχι των συντεχνιών. Πολιτικά παιχνίδια με τον πολιτισμό δεν θα κάνουμε, όπως κάνουν στελέχη της παράταξης του κ. Κορτζίδη, ούτε θα επιτρέψουμε να ελέγχονται από μικρές ομάδες οι οποίες “εργαλειοποιούν” τον πολιτισμό προκειμένου να πλήξουν την δημοτική αρχή με χυδαίες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα πολιτιστικά τμήματα πρέπει να προάγουν τον πολιτισμό και όχι να δημιουργούν πολιτικά φερέφωνα, ιδεολογικά ελεγχόμενα από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως είδαμε να συμβαίνει τον τελευταίο καιρό από συγκεκριμένα άτομα.
Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε ότι την άρνηση του δασκάλου της Θεατρικής Σκηνής Αργυρούπολης, κ. Μαραγκού να υπογράψει την νέα σύμβαση που του προτάθηκε, με τις απολαβές που προκύπτουν από τους 43 μαθητές του, σύμφωνα με τον νόμο, την πληροφορηθήκαμε μέσα από μία κατάπτυστη, πολιτικά κατευθυνόμενη ανάρτηση “μέλους” του συγκεκριμένου τμήματος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραμονή πρωτοχρονιάς, την οποία η παράταξη του πρώην δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, έσπευσε άμεσα να υιοθετήσει λίγα λεπτά μετά και ενώ εμείς περιμέναμε να υπογράψει την νέα σύμβαση ο καθηγητής. Μέρες γιορτινές που όλοι ανταλλάζουν ευχές οι κύριοι αυτοί έσπευσαν να διοχετεύσουν δηλητήριο και ψέματα για το πολιτιστικό αυτό τμήμα .
Ο τρόπος που έγινε η αναγγελία στο Διαδίκτυο, από μαθητή "ελεγχόμενο" πολιτικά από τον πρώην Δήμαρχο, φανερώνει την προσωπική του ανάμιξη στην ένταση που δημιουργήθηκε σκόπιμα στο τμήμα αυτό, με σκοπό να κλείσει το τμήμα.
Η απροειδοποίητη δε αυτή αποχώρηση (περιμέναμε μέχρι την τελευταία ημέρα να υπογράψει την σύμβαση ο καθηγητής) δεν μας δίνει όμως την δυνατότητα για την άμεση αντικατάσταση του δασκάλου, όπως έγινε με τα άλλα τμήματα τις επόμενες ημέρες αφού είχε κλειδώσει η θέση για τον συγκεκριμένο καθηγητή (Ακόμα μία απόδειξη πως τον υποστηρίζαμε και δεν είχαμε προβλέψει άμεση αντικατάσταση του δυστυχώς).
Θα υπάρξει όμως νέος δάσκαλος; Φυσικά. Ο νέος δάσκαλος της θεατρικής ομάδας, ο οποίος θα είναι εγνωσμένης καλλιτεχνικής αξίας, θα αναζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα θα ανακαινίσουμε το θέατρο της οδού Ολυμπίας όπως είχαμε άλλωστε εξαγγείλει πρόσφατα, θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.
Όσοι μαθητές αγαπούν το θέατρο (και αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν γιατί αποχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια από το συγκεκριμένο τμήμα στο οποίο θα επανέλθουν είπαν με νέο δάσκαλο) και είναι έξω από πολιτικές ομάδες και μικροπολιτικές τακτικές, θα τους περιμένει ένας νέος δάσκαλος, ο οποίος με πολύ αγάπη, μεράκι και σεβασμό, θα τους διδάξει την τέχνη του θεάτρου.
Τελειώνοντας, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία 3 χρόνια ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έγινε το επίκεντρο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων. Καταξιωμένοι στο πανελλήνιο καλλιτέχνες ανέβασαν θεατρικές παραστάσεις τις οποίες απόλαυσαν οι δημότες μας δωρεάν, ενώ συναυλίες με σημαντικούς ερμηνευτές “μάγεψαν” τους δημότες μας.
Επίσης καθιερώσαμε νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Χριστουγεννιάτικο Kids Festival έχουν γίνει θεσμός στην πόλης μας και έχουν “αγκαλιαστεί” από χιλιάδες γονείς και παιδιά.
Όλα αυτά ενοχλούν όμως μια μικρή ομάδα που για χρόνια τώρα έλεγχε τον πολιτισμό της πόλης κρατώντας τον σε κλειστά στεγανά .
Οι δημότες μας, κατά το παρελθόν, για να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα σημαντικών καλλιτεχνών, αναγκαζόντουσαν να “μεταναστεύουν” σε όμορους δήμους. Μετά από 3 χρόνια παρεμβάσεων μας, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει γίνει σημείο αναφοράς πολιτισμού σε ολόκληρη την Αττική και πλέον τα πολιτιστικά μας δρώμενα τα παρακολουθούν δημότες και άλλων δήμων.
Για το έργο στον πολιτισμό που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση που σήμερα μας κουνάει το δάκτυλο και υποκινεί την ένταση στο διαδίκτυο (όποιος διαβάσει την ανάρτηση του συγκεκριμένου μέλους θα διαπιστώσει πόσο απροκάλυπτα επαινεί τον πρώην δήμαρχο που είναι σεμνός δήθεν κτλ), λίγα κανείς έχει να πει.
Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του “έργου” της, είναι η αποπομπή του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα της Ελλάδας, Βαγγέλη Μπουντούνη, καθώς όπως δημόσια κατήγγειλε, στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του δήμου μας, η προηγούμενη διοίκηση του Χρ. Κορτζίδη τον έδιωξε με ένα τηλέφωνο, μετά από 25 χρόνια διδασκαλία στο ωδείο, καθώς η αμοιβή των 1.500 ευρώ ετησίως, θεωρήθηκε υπερβολική!!!.
Ως φυσικό επακόλουθο, η αναγέννηση του πολιτισμού στην πόλη μας, φυσικά δεν άρεσε σε ορισμένους, οι οποίοι ήθελαν να χρησιμοποιούν τον πολιτισμό, ως εργαλείο της πολιτικής τους, μη αποδεχόμενοι κανέναν έλεγχο για τις δραστηριότητές τους εντός των πολιτιστικών τμημάτων.
Από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τα πολιτιστικά τμήματα του δήμου, προκειμένου να καλύψει την πολιτική και κοινωνική του απαξίωση στην κοινωνία.
Ως εδώ κύριοι.
δελτιο τυπου Δ. Ελληνικού-Αργυρουπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου