Ανακοινωσεις:

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Δεν είναι όλα θυσία στο βωμό της "αντιπολίτευσης". Υπάρχουν και όρια


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού ισχυρίζεται ότι φταίει … ο Κωνσταντάτος που απολύονται οι συμβασιούχοι στους Δήμους και όχι η κυβέρνησή τους, δηλαδή οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι υπουργοί, καθώς και ο Πρωθυπουργός, που βγάζουν πρόχειρες και αντισυνταγματικές αποφάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Δεν άκουσαν την δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ, “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” δημάρχου Αιγάλεω που, μεταξύ των άλλων, τόνιζε ότι:

«Η θεσμική εμπλοκή με το Ελεγκτικό Συνέδριο, προέκυψε από τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι μεν.....  καλών προθέσεων, για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών και αιτημάτων πολλών Δήμων και εργαζομένων, αλλά και με προβλήματα εφαρμογής της (νομικά και οικονομικά)».

Δεν διάβασαν το Ψήφισμα του Δ.Σ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, που το ψήφισε και η παράταξη Κορτζίδη, τον οποίο στήριξαν και στηρίζουν «με νύχια και με δόντια»,  που αναφέρει ότι

«Το πρόβλημα των συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017 εκδηλώνεται σε μία περίοδο όπου, μέσω των πολιτικών που επιβάλλει η Ε.Ε και το ΔΝΤ και που με τον ένα ή άλλο τρόπο υλοποιούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προωθείται η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η λιτότητα, η ανεργία και η ανακύκλωση της και ο εργασιακός μεσαίωνας, τείνουν να θεωρούνται ως κανονικότητα και μονόδρομος». 

Και ταυτόχρονα απαιτεί : 

1. Να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων σε Αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

2. Να καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω από τους μισθούς τους, μετά τις παρατάσεις των συμβάσεων τους. 

Τέλος, δεν άκουσαν ούτε τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκο Τράγκα, να δηλώνει στους αγανακτισμένους και απελπισμένους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από το ΥΠ.ΕΣ., ότι:

«....Οι λαλίστατοι Υπουργοί της Κυβέρνησης αυτές τις ημέρες κρύβονται… Και ο Βερναρδάκης και η Γεροβασίλη και ο Σκουρλέτης. Ανακοίνωσαν επικοινωνιακά ότι θα σας αντικαταστήσουν με δίμηνες συμβάσεις. Τους τις χαρίζουμε, τους λέμε ελάτε να μας διώξετε, εδώ είμαστε, ενωμένοι, αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας» 

Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της πολιτικής τους ανοησίας, αλλά αποκαλύφθηκε. Ολα θυσία στο βωμό μιας πλήρως απαξιωμένης δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να γνωρίζουν οι Συμβασιούχοι του Δήμου μας ότι δεν του απολύει ο Κωνσταντάτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού και η κυβέρνηση του τους απολύουν, κάτι που φυσικά το γνωρίζουν πλέον όλοι πολύ καλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου