Ανακοινωσεις:

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Με απόντα και μη συμμετέχοντα τον Δήμαρχο κ. Χρ.Κορτζίδη ως και των οργάνων της απερχόμενης διοίκησής του συνεχίζεται ανελλιπώς η ενημέρωση του εκλεγέντος Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, καθώς και των ορισθέντων Αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων τους για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Η ενημέρωση αυτή καθίσταται δυνατή, αποκλειστικά και μόνο χάρις στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους Δήμου.

Ταυτόχρονα, ο εκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος πραγματοποιεί συνεχείς επαφές με την Κεντρική Διοίκηση για ενημέρωσή της στα  θέματα και τα αιτήματα του Δήμου.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί αρχικές συναντήσεις, εκτός των λοιπών παραγόντων, και με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλο, καθώς και με τους αναπλ. Υπουργό Υγείας, Λεων.Γρηγοράκο και την υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, με τους οποίους  συζητήθηκαν τα θέματα της λειτουργίας των ιατρείων Π.Ε.Δ.Υ. και της κοινωνικής πολιτικής.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική επαφή με τους νεοκλεγέντες Δημάρχους Αλίμου και Γλυφάδας, κ.κ. Ανδρ.Κονδύλη και Γ.Παπανικολάου για ανταλλαγή απόψεων στα κοινά θέματα της περιοχής, μια διαδικασία που αναμένεται και να θεσμοθετηθεί.

Παράλληλα, ζητήθηκε εγγράφως από τον Δήμο να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί μέχρι την 29η  Αυγούστου 2014 η αναγκαία και απαραίτητη αναλυτική απογραφική διαδικασία και να δημιουργηθεί Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής για όλα τα περιουσιακά στοιχεία, την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται, καθώς και για τις υποχρεώσεις του ενιαίου Δήμου, με βάση και τα πρακτικά απογραφής που είχαν γίνει το 2009 για τις δημοτικές κοινότητες Αργυρούπολης και Ελληνικού.


Βασικός στόχος των ενεργειών αυτών  είναι να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μετά την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση του Προγράμματος Δράσεων της νέας Διοίκησης, όπως αυτό εγκρίθηκε από τους πολίτες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου