Ανακοινωσεις:

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δικαίωση πολιτών και της παράταξής μας για τα πρόστιμα στις οφειλές του ΤΑΠ του δήμου


Ως γνωστόν η παράταξή μας στην προσπάθεια της να βρίσκεται συνεχώς και με ουσιαστικό τρόπο δίπλα  στα προβλήματα των δημοτών, και  να τα αφουγκράζεται,  με στόχο την επίλυση τους, όπου αυτό είναι εφικτό, είχε προχωρήσει στην δημιουργία ενός Προγράμματος Παροχής Νομικών Συμβουλών, χωρίς αμοιβή, προς τους δημότες που λειτουργούσε με ένα TEAM δικηγόρους-νομικούς αυτής της παράταξης. 

Ηδη, όπως μας πληροφορεί η δικηγόρος κα Θ. Γεννηματά, που ανήκει στο ανωτέρω ΤΕΑΜ, εννέα κάτοικοι του Ελληνικού-Αργυρούπολης δικαιώθηκαν αναφορικά με πρόστιμο 200% επί των αναλογούντων στα ακίνητά τους για την τελευταία πενταετία Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), που τους είχε επιβληθεί από το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού σε εφαρμογή του Νόμο 2130/1993.

«Δεκτές οι ενστάσεις διαγραφής προστίμου.. 200% για οφειλές ΤΑΠ σε 9 δημότες»!

Δεκτή έγινε τελικά ένσταση  την οποία κατέθεσαν τον Φεβρουάριο 2014,  9 δημότες μας, δια μέσου της πληρεξουσίας Δικηγόρου της παράταξής μας «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ»  Θεοδώρας Γεννηματά, αναφορικά με πρόστιμο 200% επί των αναλογούντων στα ακίνητά τους για την τελευταία πενταετία Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), που τους είχε επιβληθεί από το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού σε εφαρμογή του Νόμο 2130/1993.


Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2013 εστάλησαν από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης περίπου….. 2.000 ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων συνδημοτών μας,  με τα οποία τους ενημέρωναν ότι έπρεπε να προσκομίσουν μια σειρά δικαιολογητικών στην Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να πληρώσουν το ΤΑΠ που αναλογούσε στα ακίνητά τους την τελευταία πενταετία.

Όσοι  μετέβησαν στην αρμόδια Υπηρεσία έλαβαν ένα έγγραφο με το οποίο τους επέβαλλαν  πρόστιμο 200% επί των τελών της τελευταίας πενταετίας. Με απλά λόγια υποχρεώνονταν να καταβάλουν συνολικά το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ των τελών που αναλογούσαν στο ακίνητό τους. Να σημειωθεί ότι τα ακίνητα πολλών από τους ιδιοκτήτες στους οποίους επιβλήθηκε το ανωτέρω πρόστιμο δεν είχαν 
ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ της δηλωθείσας και της πραγματικής επιφάνειάς τους.

Τον Φεβρουάριο 2014 καταθέσαμε ένσταση προς την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού με την οποία διαμαρτυρόμασταν αιτιολογημένα για την απόφαση αυτής. Η Επιτροπή έκανε δεκτή την ένστασή μας και αποφάνθηκε μέσω ατομικών ειδοποιήσεων που απέστειλε στον καθένα από τους ενιστάμενους ότι δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Επιτροπής ανοίγει πλέον ο δρόμος για όλους τους Συνδημότες που έχουν λάβει αντίστοιχα ειδοποιητήρια, προκειμένου να προχωρήσουν στην τακτοποίηση της οφειλής ΤΑΠ, χωρίς την υποβολή του ανωτέρου προστίμου!

Θεοδώρα Γεννηματά, δικηγόρος 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αργυρούπολης
Μέλος Κ.Ε. "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου