Ανακοινωσεις:

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θα ανεχθούμε το κλείσιμο, ή απομάκρυνση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ)


Επαναδημοσιμοσιεύουμε και επαναβεβαιώνοουμε το δελτίο τύπου που εκδώσαμε μετά τη πρώτη κινητοποίηση των πολιτών Ελληνικού-Αργυρούπολης, που πρώτοι προκαλέσαμε, καθώς και το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το θέμα που υπογράφθηκε από εκατοντάδες δημότες και κατοίκους στη μεγάλη σχετική συγκέντρωσή μας ενημέρωσης και διαμαρτυρίας.    

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε αμετακίνητοι στην εκφρασμένη ξεκάθαρη θέση μας για το θέμα. Η μόνη προσθήκη, όπως ήδη δημόσια ανακοινώσαμε, είναι ότι, ως αυριανή διοίκηση του δήμου, θα δημιουργήσουμε το δικό μας Σταθμό (ΚΕΠ) Υγείας, όπως ήδη κάνουν 14 άλλοι δήμοι της Αττικής.   

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε αναβρασμό και το δημόσιο σύστημα υγείας, ή ότι έχει απομείνει από αυτό, δείχνει να μπαίνει στην «κλίνη του Προκρούστη».

Οι γιατροί μας δίνουν τη ζωή τους, κάθε μέρα δίπλα στην αρρώστια και το θάνατο, απλήρωτοι, άυπνοι και απαξιωμένοι από τους λειτουργούς της υγείας, με το ελληνικό κράτος να μην τους έχει πει ποτέ, ούτε ένα ευχαριστώ για την άοκνη προσφορά τους.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

·         Την πλήρη στήριξή μας  στον δίκαιο αγώνα των γιατρών μας που κρατάνε την υγεία του λαού στα χέρια τους
·         Θα υπερασπιστούμε τους γιατρούς μας και τους ασθενείς μας με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλους τους παρόχους και χρήστες υγείας του πανυγειονομικού μετώπου, ώστε να διασφαλίσουμε τη Δημόσια υγεία και να μη χάσουμε ανθρώπινες ζωές.
·         Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση, ή το κλείσιμο των δομών του ΕΟΠΥΥ στο δήμο μας και την όποια, τυχόν, υπαναχώρηση του Υπουργού Υγείας από την δημόσια και κατηγορηματική δήλωσή του, ότι δεν θα κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στην Αργυρούπολη.
·         Δεν θα δεχθούμε τα όποια «παιχνίδια»  παίζονται σε τοπικό επίπεδο χρησιμοποιώντας την υγεία του λαού για κομματικά, ή άλλα συμφέροντα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

·         Να μην υπάρξει καμία απόλυση και να αξιοποιηθούν πλήρως όλοι οι εξειδικευμένοι γιατροί στην πόλη και τη χώρα μας
·         Να υπάρξει ένα αξιόπιστο και κοινά αποδεκτό σύστημα διασφάλισης δομών και ελέγχων

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΘΗΚΕ ΑΠΌ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εμείς οι υπογράφοντες δημότες και κάτοικοι του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα, 30-09-2013 στην Αργυρούπολη με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» για να συζητήσουμε με πνεύμα ομοψυχίας και αγωνιστικότητας τη φημολογούμενη μεθόδευση για ενσωμάτωση και μεταφορά των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης (πρώην ΙΚΑ) στα πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας.

Αφού λάβαμε υπόψη ότι:

Τα  πολυιατρεία  ΕΟΠΥΥ  (πρώην  ΙΚΑ) Αργυρούπολης δημιουργήθηκαν  στη  πόλη μας το 1966  με  σκοπό  να  καλύψουν  τις  υγειονομικές  ανάγκες  των νοτίων  περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής, και ειδικότερα των περιοχών ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ και της λοιπής ευρύτερης  περιοχής.

Αρκετά χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε μικρό πολυιατρείο με 4-5  ιατρούς  στη  Γλυφάδα, για να εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά  του τοπικού πληθυσμού  της κάτω Γλυφάδας και της Βούλας.

Τα  ιατρεία της ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο (07:30 – 19:30) με περισσότερους από 35 γιατρούς όλων των  ειδικοτήτων, αποτελώντας  την  βασική  υγειονομική  μονάδα στα νότια προάστια.

Με πολιτικά μέσα και απαράδεκτες παρεμβάσεις τοπικών συμφερόντων, κατόρθωσαν να μετατρέψουν τα ιατρεία ΓΛΥΦΑΔΑΣ σε Περιφερειακά, υποβαθμίζοντας σκόπιμα σε τοπικά εκείνα της ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ. Παράλληλα πήραν από την Αργυρούπολη ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και τους μετέθεσαν  στη  ΓΛΥΦΑΔΑ, έτσι ώστε  οι ασφαλισμένοι  να  υποχρεώνονται  να  πηγαίνουν  στη  ΓΛΥΦΑΔΑ.

Εξυπηρετώντας τον ίδιο στόχο, στέλνουν συνεχώς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ   ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  σε  επιτροπές, ώστε  οι  ασθενείς  να χάνουν  τα  ραντεβού  τους  και να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη ΓΛΥΦΑΔΑ προκειμένου να  εξυπηρετηθούν!

Εκμεταλλευόμενοι ακόμη και μιας  μικρής έκτασης  πυρκαγιά  στο  ΚΕΝΤΡΟ  ΜΑΝΑΣ  ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ που στεγάζεται στον 1ο όροφο των πολυιαατρείων ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ που μαύρισε μόνο τοίχους του  Κέντρου, άφησαν να περάσουν 2 μήνες χωρίς να αναθέσουν σε έναν ελαιοχρωματιστή να το βάψει! Αντί για αυτό, διέταξαν το  κλείσιμο του ΚΈΝΤΡΟΥ, που εξυπηρετούσε χιλιάδες νεογνά και  παιδιά. Τώρα τα  στριμώχνουν στους επάνω ορόφους μαζί με άλλους ασθενείς με λοιμώξεις κλπ, αδιαφορώντας  εγκληματικά  για  τους  κινδύνους  που  αυτά διατρέχουν. Και όλα αυτά, γιατί θέλουν να δείξουν ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ  ΕΠΑΡΚΕΙ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΣ!

Τελευταία  προκήρυξαν  διαγωνισμό  για  μίσθωση  νέου υπερμεγέθους  οικήματος  στη ΓΛΥΦΑΔΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν ΕΚΕΊ νέα πολυιατρεία. Η  ζητούμενη  επιφάνεια 1.170 έως 1404 τ.μ. (!!),είναι υπερβολικά μεγάλη για τις τοπικές  ανάγκες της ΚΑΤΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Είναι  προφανές  ότι, για  να  στελεχωθεί  αυτό  το  οίκημα πρέπει να  κλείσουν όλα τα  τοπικά ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,  και μεταξύ αυτών και της  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Όπως προκύπτει η σχεδιαζόμενη πολιτική επιδιώκει να χαρακτηρίσει έδρα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ της ευρύτερης περιοχής τη ΓΛΥΦΑΔΑ,  δεδομένου ότι η δημοτική αρχή της Γλυφάδας, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των δημοτών της, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ «ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ» ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ  ΠΛΗΡΩΣ  ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ  ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ, δηλώνοντας τα εξής:

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ  ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,  ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΠΟΛΗ  ΜΑΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΜΕ  ΔΕΔΟΜΕΝΗ  ΤΗΝ  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ  ΣΥΝΔΕΣΗΣ.

ΔΕΝ  ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ, «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ», ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ  ΝΑΥΛΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ  ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΝΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣ 70.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ»  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ TΩΝ  ΕΡΓΑΤΩΝ , ΤΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ  ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ  ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΟΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΏΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ  ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΠΙΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ «ΚΑΥΤΟΥ» ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΆ ΥΠΟΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.      

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Γραφείο Πρωθυπουργού. Υπουργό Υγείας. Υφυπουργό Υγείας, Αρχηγούς και βουλευτές Κομμάτων, Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, Πρόεδρο Ι.Σ.Α., Περιφερειάρχη Αττικής, Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης 
Ακολουθούν τα ονοματεπώνυμα και οι υπογραφές εκατοντάδων δημοτών και κατοίκων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση της 30ης -9- 2013.  




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου