Ανακοινωσεις:

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Προς τους Διευθυντές , εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων της πόλης μας.


Ντροπή!!
Με θλίψη μου έλαβα την ανοιχτή επιστολή μερίδας συναδέλφων σας που με εγκαλούν τάχα για το άρθρο του vimaonline.gr που σας απέστειλα στις 6 Μαρτίου σας πλαίσια της ενημέρωσης που κάνω πάντοτε προσωπικά προς όλους τους φορείς και τα σχολεία μας όταν υπάρχουν άρθρα σχετικά με την σχολική μας κοινότητα. Το ίδιο ακριβώς κάνει και το γραφείο τύπου του Δημάρχου για πολλά άρθρα με τα οποία εμείς δεν συμφωνούμε αλλά καλώς τα κοινοποιεί προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. 

Φυσικά , το άρθρο που σας κοινοποίησα , δεν ήταν δικό μου αλλά ξεκάθαρα κατέληγε με την υπογραφή του ιστότοπου που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ και θεώρησα αναγκαίο να σας ενημερώσω όπως έχω κάνει δεκάδες φορές με άλλα σοβαρά θέματα για τα οποία όμως η «ευαίσθητη» αυτή μερίδα εκπαιδευτικών που υπογράφει την επιστολή ουδέποτε σχολίασε αντίστοιχα ή έστειλε ανάλογη επιστολή. Θέματα πολύ πιο σοβαρά που αφορούν τα παιδιά μας, την συντήρηση των σχολείων κτλ. Εκεί σιγή ιχθύος όμως…..
Ο πανικός της σημερινής δημοτικής αρχής δεν έχει προηγούμενο ιδιαιτέρα μετά την αποτυχημένη της εκδήλωση στο αεροδρόμιο που η κοινωνία της γύρισε την πλάτη. Στην εκδήλωση που αυθόρμητα μαθητές και γονείς δεν πήγαν την Κυριακή στην συντριπτική τους πλειοψηφία
Για τον λόγο αυτό και το σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε εσωκομματικά στην παράταξη του κυρίου Δημάρχου , προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την αποτυχία και να δημιουργήσουν ένταση ανάμεσα σε μένα προσωπικά και την εκπαιδευτική κοινότητα, που αγαπώ, σέβομαι και πάντα στηρίζω σ όλες τις ανάγκες για το καλό των παιδιών μας.



Έφτασε στο σημείο μερίδα κομματικών της εκπαιδευτικών να με εγκαλούν με ανοιχτή επιστολή τους που την διοχετεύει παράλληλα ηλεκτρονικά το σύστημα Κορτζιδη στο διαδίκτυο για υποτιθέμενη αυτή επιστολή μου . Μου αποδίδουν κείμενο που δεν είναι δικό μου και με εγκαλούν και από πάνω για τις θέσεις μου για το π. αεροδρόμιο που ξεκάθαρα έχουν διατυπωθεί με κείμενο μας.
Ψευδώς μου αποδίδουν επίσης το κείμενο που υπογράφει στο τέλος το vimaonline.gr το οποίο έκανε το σχετικό ρεπορτάζ και απλά εκ μέρους μας κοινοποιήθηκε προς ενημέρωση των εκπαιδευτικών όπως γίνεται πάντα εκ μέρους μας με όλα τα άρθρα που αφορούν τα σχολειά και θεωρούμε ότι πρέπει να λαμβάνουν γνώση.
Που είδατε δάσκαλοι υπογραφή Κωνσταντατου η που διαβάσατε ως δική μας ανακοίνωση στο ρεπορτάζ αυτό ; Για ποιο κείμενο και θέση μας εγκαλείτε με ανοιχτή μάλιστα επιστολή σας; Δεν είδατε ότι δεν είναι δικό μας κείμενο; Κρίμα λυπούμαστε που μια μικρή μερίδα-η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών φυσικά δεν υπογράφει- συμμετέχει στον πόλεμο λάσπης της δημοτικής αρχής κατά του Γιαννη Κωνσταντατου . Είναι δε τραγικό ότι στο διαδίκτυο, κάτω από την απάντηση μας προς την Ανοιχτή αυτή επιστολή, έσπευσε η κυρία Φρόσω Κορτζίδη, στην σελίδα της Ενωμένης Πόλης, της παράταξης μας, να μας απαντήσει εκ μέρους των συναδέλφων της που φυσικά η ίδια θα καθοδήγησε. Κρίμα. 

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα μας για μια καλύτερη εκπαίδευση και δεν θα επιτρέψουμε στον κύριο Κορτζίδη να μετατρέψει σε αρένα τα σχολεία μας, αφού, ως Δημοτική Παράταξη, ουδέποτε μοιράσαμε έντυπο σε μαθητές ή επιδιώξαμε να τους στρατεύσουμε σε πολιτικές μας εκδηλώσεις.
Στα σχολεία για την εγκατάλειψη και την απαράδεκτη πολιτική του στο θέμα συντήρησης πρέπει να απολογηθεί ο δήμαρχος και η διοίκηση του και όχι εμείς.
ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
Ελπίζουμε άμεσα σε μια δημοσιά συγνώμη εκ μέρους τους γιατί δεν τους είδαμε να μας στέλνουν αντίστοιχες ανοιχτές επιστολές στα σοβαρά θέματα που έχουμε θίξει στο παρελθόν για τα προβλήματα στα σχολεία μας ( με αντίστοιχα άρθρα που επίσης έχουμε κοινοποιήσει) ή να μας πουν αν συμφωνούν ή όχι με τις προτάσεις μας για την παιδεία. Τώρα μόνο ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι μας, για το π. αεροδρόμιο και μόνο γι αυτό και δίχως μάλιστα εμείς να έχουμε κάνει σχετικά ανακοίνωση.
Ακολουθεί και η προσωπική απάντηση μου στην κυρία Πετριτσοπούλου που μας έστειλε την επιστολή-καταγγελία των θιγμένων’’ συναδέλφων της
Αγαπητή κυρία Πετριτσοπούλου 
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας η οποία αρχίζει ως εξής " Την Πέμπτη 6 Μαρτίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε στα σχολεία μας μια επιστολή σας..." Σταματάω ακριβώς στο σημείο αυτό διότι ως εκπαιδευτικός θα οφείλατε να διακρίνετε πότε κάποιος σας στέλνει μια επιστολή δική του και πότε σας στέλνει άρθρο με τίτλο "πρός ενημέρωση σας" ( όπως στέλνω κάθε φορά κείμενα του τύπου που αφορούν τα σχολεία μας στους διευθυντές για ενημέρωση) ένα άρθρο δημοσιογραφικό που φέρει στο τέλος του κειμένου την υπογραφή όχι την δική μου αλλά του ιστότοπου που το δημοσίευσε. 

Συνεπώς επειδή μου αποδίδετε ένα κείμενο σε πρώτο πρόσωπο το οποίο όμως δεν έγραψα εγώ νομίζω ότι οφείλετε να διορθώσετε την επιστολή σας και να με ρωτήσετε αν συμφωνώ ή όχι με τον συντάκτη του κειμένου. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν και για όλα όσα με ρωτάτε με τόσο έντονο τρόπο και τα υπογράφει μια μικρή μερίδα εκπαιδευτικών μας αντιλαμβάνομαι τι εξυπηρετούν και σε ποια κατεύθυνση κινείστε, αλλά τις απαντήσεις θα τις λάβετε αναλυτικά στο site μας enomenipoli.gr στο οποίο ξεκάθαρα έχουμε λάβει θέση και έχουμε κατάθεση πρόταση για το π. αεροδρόμιο με αναλυτικές προτάσεις σημείο προς σημείο. Είναι θλιβερό τέλος. να χρησιμοποιούν ορισμένοι τα σχολεία για να κάνουν κομματική πολιτική, όταν εγώ προσωπικά έχω σεβαστεί τα σχολεία μας ως δημοτική παράταξη και ουδέποτε επέτρεψα να μοιράσουν έντυπο μας μέσα ή έξω από τα σχολεία στα παιδιά μας. 

Δυστυχώς ορισμένοι θεωρούν την νεολαία στρατευμένη το ίδιο και τους γονείς αλλά όπως θα διαπιστώσατε την Κυριακή η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας και οι γονείς ήταν απόντες. Θα ήθελα ως εκπαιδευτικό την άποψη σας για το θέμα αυτό, γιατί ενώ ήταν Κυριακή και δεν εμπόδιζε κανείς τους μαθητές και τους γονείς να παραβρεθούν αυθόρμητα στις εκδηλώσεις , αν εξαιρέσεις τις νεολαίες συγκεκριμένων κομμάτων που είχαν και πανό, έλαμψαν όλοι δια της απουσίας τους. Ένας φίλος μου έλεγε πως στην κηδεία του Σεφέρη το 72 ( ήμουν αγέννητος τότε) , η χούντα είχε απαγορέψει στους μαθητές να παραβρεθούν αλλά χιλιάδες ήταν εκεί στην πομπή και όχι μόνο αψηφώντας απαγορέψεις γιατί το ήθελαν οι ίδιοι. Ουδείς μπόρεσε να τους αποτρέψει. 

Δεν τους πήγαν σηκωτούς ως εκδρομή «περιπατητική» ούτε τους καθοδήγησε κανείς. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει λοιπόν τόσο εσάς όσο και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων κατά την ταπεινή μου άποψη και όχι το εμαιλ που σας έστειλα ως ενημέρωση από αρθρογραφία του τύπου. Θα ήταν δε πολύτιμο να κάνετε το ίδιο για όλα τα θέματα που στέλνω στα σχολεία αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ την τιμή να λάβω επιστολή σας, θέματα όπως η παιδεία, η άθλια συντήρηση τους, η έλλειψη προσωπικού κτλ κτλ. Στα πλαίσια ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.
Να είστε καλά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου