Ανακοινωσεις:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η απάντησή μας στους ισχυρισμούς και δικαιολογίες του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη για τα γεγονότα στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης


Η ανικανότητα σας κύριε Δήμαρχε δεν έχει τελικά όρια!

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του κ. Χρ. Κορτζίδη, σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες, εδώ και δύο χρόνια, καταστροφές και βανδαλισμούς στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης.

Η έκπληξη μας έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ενώ οι βανδαλισμοί και η σύληση των τάφων γίνεται πλέον καθεστώς στο Κοιμητήριο της πόλης, για την δημοτική αρχή φταίνε κάποιοι άλλοι, αλλά ουδέποτε η ίδια!

Εμείς ρωτάμε τη δημοτική αρχή:  

Πόσες φορές πρέπει να λάβουν χώρα τα ίδια απαράδεκτα γεγονότα στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης, για να αποφασίσετε επιτέλους κύριε δήμαρχε, εσείς που έχετε αποκλειστική την ευθύνη της φύλαξης του χώρου, να βάλετε κάμερες ασφαλείας; Αν το επιχείρημα σας είναι το κόστος, τότε σας διαβεβαιώνουμε πως περισσότερα χρήματα χαλάτε, κάθε λίγο και λιγάκι, για την αποκατάσταση των συνεχών ζημιών και καταστροφών, παρά το κόστος εγκατάστασης ενός κλειστού κυκλώματος επίβλεψης του ιερού αυτού χώρου.

Εσείς κύριε δήμαρχε δεν οφείλετε να εξηγήσετε στον κόσμο, ποιους προστατεύετε, όταν ήρθαν δημότες και κατήγγειλαν συγκεκριμένα περιστατικά  που συμβαίνουν στο κοιμητήριο, για τα οποία έγινε με τα «χίλια ζόρια» μια απλή διοικητική εξέταση, μόνο όταν εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, το απαιτήσαμε και μάλιστα εγγράφως;

Ποιους καλύπτετε κύριε δήμαρχε, εσείς προσωπικά, όταν γίνονται συνεχώς συλήσεις, ζημιές και κλοπές, τις οποίες προσπαθείτε «σιωπηρά» να αποκαταστήσετε, αν βέβαια τις έχετε αποκαταστήσει; Τέλος γιατί δεν έχετε  επιπλέον φύλακες σε περιπόλους μέσα στο κοιμητήριο (αυτή δεν είναι η δουλειά τους;), αφού δεν βάζετε κάμερες ασφαλείας;

Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, σας έχουμε επισημάνει όλα όσα συμβαίνουν, αλλά εσείς, αντί να κάνετε μια σοβαρή Ε.Δ.Ε. σιωπήσατε και μας είπατε ειρωνικά να πάμε…. στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Τώρα αφήνετε και υπονοούμενα για δήθεν κέντρα που θέλουν να δυσφημήσουν την δημοτική αρχή, ενώ το κοιμητήριο της πόλης θυμίζει ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε αλητήριο που δεν σέβεται τους νεκρούς μας και τον ιερό αυτό χώρο. Οι αλητήριοι όμως βρίσκουν το έδαφος ελεύθερο, που το αφήνει η δική σας ανίκανη διοίκηση.

Γίνετε λοιπόν δήμαρχος, αφήστε τις ειρωνείες και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και περιφρουρήστε, επιτέλους, τον ιερό αυτό χώρο για τον οποίο έχετε αποκλειστικά εσείς την ευθύνη της διαχείρισης και της καλής λειτουργίας του! Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και «προφάσεις εν αμαρτίες». 

Γραμματεία Τύπου, 15-2-2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου